17-річний дніпрянин Сергій керує платформою «Постріл помсти»

До Молодіжної ради Дніпра я потрапив випадково, – згадує Сергій Новиков. – Коли навчався у 10-му класі, моя вчителька запропонувала відвідати тренінг з медіаграмотності. Я прийшов, послухав і …пішов, бо засоромився. Але протягом останніх двох років я багато працював над собою і дуже змінився. Тепер легко комунікую з людьми.
Волонтерська платформа “Постріл помсти”  з’явилася у січні 2023 року. Наразі у цій команді працює 10 молодих людей.

–  За весь час існування проєкту ми зібрали 600 186 гривень, – розповідає Сергій Новиков, керівник проєкту «Постріл помсти».  – Ці кошти були направлені на допомогу 16 підрозділам ЗСУ, серед яких є 93 бригада «Холодний Яр», 3 штурмова бригада,  128 бригада ТрО. Загалом було зроблено 429 «пострілів помсти». Для того, щоб замовити свій постріл, потрібно заповнити форму на сайті.
 
Сергій зазначає, що найпопулярнішими на платформі «Постріл помсти» є артилерійські снаряди. Їх дніпровські активісти відправляють на Херсонський, Харківський та Запорізький напрямки. Один зі снарядів нещодавно влучив у колону окупантів на Херсонщині.  Завдяки таким ентузіастам, як Сергій, проєкт «Постріл помсти» постійно розвивається.

Незабаром ми презентуємо гру, яка буде схоже на відомого «Шутера», – ділиться планами Сергій Новиков. – Вона буде з функцією конвертування донатів. Кошти, звісно, підуть на потреби військових. Створити гру нам  допомогла на волонтерських засадах школа дизайнерів та програмістів. Можна буде одночасно грати та донатити на нашу Перемогу!
 

 

За матеріалами Наше Місто.