В Новокодацькому парку відбулися благочинні заходи

Цими вихідними Молодіжний парк "Новокодацький" мали змогу відвідати вихованці Комунального закладу «Дніпровський дитячий будинок інтернат Дніпропетровської обласної ради" на чоіл з депутатом міськради Олегом Григорук. Також відбувся благодійний ярмарок да виступ театру льодових мініатюр "Кристал".

Мешканці дитячого будинку, які пересуваються за допомогою милиць чи на візках, нажаль, не можуть дістатись парку самотужки. То ж віпочинок вихідного дня доводиться для них організовувати, що й зробив Олег Григорук.

Новокодацький парк давно вже є одним з улюблених місць відпочинку серед містян. Діти, люди похилого віку, зовсім малюки та дорослі — майже усім подобається прохолода, приємні алеї або атракцони парку. Не виключеня — і діти з інвалідністю, з рештою, вони в першу чергу звичайні діти, які потребуютьрозваг, веселощів і турботи.Депутат міської ради давно опікується закладом, і не дуже афішує цей факт.

е не привід для політичного піару. Я просто приїжджаю до них, допомагаю самому закладу, бо в них поточних потреб вистачає. А малі, — вони ж не винні, що народилися із страшними недугами, — в кого ДЦП, в кого важка форма сколіозу. Але ж дитинство у всіх однакове і одне, — хочуть жити звичайним життям, хочуть морозива, на гойдалки та атракціони, — мають мати! І якщо я можу у цьому допомогти – роблю!», — розповів Олег Григорук.

І хоча злива трохи змінила плани дітей — замість гойдалок і човников якийсь час довелося провести під деревами — настрій це не зіпсувало. Діти сміялися та теревеніли з депутатом, немов старі друзі. Тай чому "немов"? Судячи з усього, Олега Григорука вони знають давно і спілкуються з ним абсолютно вільно. І він щиро допомагає дітям чи то забратись на гойдалку, чи кудись дійти.

Окрім візиту дітей з інвалідністю, в цей уикенд в Новокодацькому парку проходила ще й доброчинная акція, кошти з якої будуть направлені на реабілітацію дітей з ДЦП: благодійна барахолка "Своє для своїх". Цього разу тут можна було купити як звичайні речі для дітей та підлітків, так і одяг та аксесуари від українських дизайнерів. До речі, вихованці інтернату могли обрати собі щось до смаку повністю безкоштовно!

Не обійшли добрі справи і Льодову арену — одну з улуюблених частин Новокодацького парнку. Там пройшов благодійний концерт "За життя!": учасники театру льодових мініатюр "Кристал" виступили заради Альони Ветренко — вихованки колективу, якій потрібна грошова допомога в боротьбі з лейкозом.

Як каже директорка Молодіжного парку, Валерія Пашко, ці вихідні — не виключення, бо благодійні акції є одним з найважливіших напрямкі роботи.

Фото: "Наше Місто"