98-річна українка, яка пішки вийшла з окупованого Очеретиного, отримала новий паспорт на Дніпропетровщині

Нещодавно відбулося зворушливе й надихаюче повернення 98-річної Лідії Степанівни з тимчасово окупованого Очеретиного до підконтрольної Україні території. Жінка, ризикуючи життям, самотужки подолала шлях через лінію фронту, щоб отримати новий паспорт громадянина України. Допомогли їй це зробити у Міграційній службі Дніпропетровської області.

Її історія – це ще одне свідчення незламності й хоробрості українського народу в боротьбі за свободу. Лідія Степанівна не здалася, коли її рідне село зазнало руйнувань, значно гірших, ніж під час Другої світової війни. Її будинок, збудований з родиною, був зруйнований російськими окупантами, а всі документи знищені.

 
Цілий день жінка йшла під обстрілами та пекучим сонцем без їжі та води, декілька разів падала без сил. Її мужність та стійкість вражають. На щастя, під вечір бабусю помітили українські військові та передали групі поліції “Білий Янгол”, які відвезли її в безпечне місце. Там їй надали необхідну допомогу та допомогли розшукати рідних.

Завдяки зусиллям міграційної служби Дніпропетровської області Лідія Степанівна отримала новенький паспорт громадянина України. Вона вже розпочала оформлювати документи на нове житло, яке їй подарували небайдужі українці.

Історія Лідії Степанівни – це не лише про мужність та стійкість, але й про єднання та підтримку українського народу. Її героїчний вчинок надихає не здаватися й вірити в перемогу.

Міграційна служба Дніпропетровської області нагадує:

Якщо ви вимушено покинули свій домівку та втратили документи, зверніться до найближчого відділу ДМС.

Вам допоможуть відновити паспорт та інші документи, необхідні для життя на вільній території України.

Разом ми подолаємо всі труднощі!

За матеріалами Наше Місто.