Автоматична пожежна сигналізація, аварійні виходи, медичний куточок та Wi-Fi. У дитячих садочках Дніпра тривають облаштування укриттів

У дитячих садочках міста Дніпра наразі активно проводяться ремонтні та облаштувальні роботи. Один із таких прикладів - дошкільний заклад освіти № 339.

Наразі в дошкільному закладі № 339 завершується ремонтний процес, спрямований на покращення умов для дітей.

«Маємо зауваження  - слід трохи підняти труби комунікацій, бо вони можуть заважати переходу дітей до укриття. Зауваження буде передано до технічного відділу і ліквідовано», - зазначила заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів, директорка департаменту гуманітарноі політики Ксенія Сушко.

Після завершення укриття, дошкільний заклад буде комплектуватися всім необхідним устаткуванням. Процес облаштування включає встановлення автоматичної пожежної сигналізації, обладнання аварійних виходів, створення медичного куточка та забезпечення потрібними меблями. Всі ці заходи здійснюються відповідно до вимог державних стандартів.

До початку повномасштабного відкриття, дошкільний заклад відвідувало 115 дітей.

«На облік до садочку беремо всіх, хто бажає. Зараховуємо і внутрішньо переміщених осіб. Спілкуємося з батьками, розповідаємо, які роботи ведуться. Як тільки можна буде – відкриємо садочок. Вони всі хочуть у садочок: і дорослі, і діти», - говорить директорка КЗДО №339 ДМР Наталя Камалова.

«Плануємо до кінця року завершити роботи. Можливо, будемо розглядати питання щодо виходу у дитячі садочки поетапно, в залежності від готовності укриттів, але це не кінцеве узгодження. Ми все будемо обговорювати з батьками», - резюмувала заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів, директорка департаменту гуманітарноі політики Ксенія Сушко.