Будується новий дитячий майданчик на вулиці Янгеля у Дніпрі: дати початку робіт та планований час завершення

На вулиці Янгеля, 20, у місті Дніпро, планується заміна дитячого майданчика. Представники КП "Розвиток територій міста" ДМР провели зустріч з мешканцями, де детально розповіли про план проведення робіт. Однією із нетерплячих зачекати початку заміни є пані Оксана, мешканка прилеглого будинку, яка стверджує, що зараз доводиться гуляти зі своєю дитиною у сусідньому дворі.

«Це майданчик мого дитинства, мені хочеться, щоб тут грались мої діти й щоб це було безпечно. Зараз вимушені гуляти та гратись в інших дворах. Живемо у важкі часи, дітей потрібно розважати, відволікати, тож дуже чекаємо нового майданчика», – поділилась місцева мешканка Оксана Потьомкіна.

Голова ОСББ "Янгеля, 20" Володимир Шарайчук повідомив, що мешканці трьох прилеглих будинків написали звернення до міськради Дніпра з проханням замінити дитячий майданчик у дворі: «Ми давно хотіли, щоб тут був новий майданчик, щоб наш двір розвивався. У нас багато дітей, їм потрібно десь бавитись. Міськрада дуже швидко відреагувала на звернення, оперативно приїхали, почали підготовчі роботи».

Майданчик для дітей на вулиці Янгеля, 20, не перебуває на балансі міста. Однак, КП "Розвиток територій міста" ДМР готується прийняти його на свій баланс з метою оновлення.

«Ми провели зустріч з мешканцями, щоб зрозуміти, який майданчик вони хочуть тут бачити. Спочатку ми демонтуємо старий майданчик, потім встановлюватимемо новий ігровий комплекс, каруселі, гірку, лавки та урни. Цьогоріч ми планували 70 ремонтів дитячого обладнання, з них більш ніж половина вже відремонтовані, залишилось ще близько 35 об’єктів»,  – розповів В’ячеслав Максименко, головний інженер КП «Розвиток територій міста» ДМР.

Наразі, КП "Розвиток територій міста" активно пошукує власника для 143 комплектів обладнання, що знаходяться на дитячих майданчиках. Якщо особи, які мають права власності на це обладнання, не заявлять своїх прав, то зазначені майданчики будуть передані на баланс КП. Після цього, КП візьме на себе опіку та, за потреби, здійснюватиме ремонт та обслуговування цих об'єктів.