"Це ненормальний підхід": Головний рабин Києва та України засудив позбавлення Корбана паспорта Украіни

Голова Об'єднання юдейських релігійних організацій України Яків Дов Блайх засудив позбавлення українського громадянства Геннадія Корбана. Про це повідомляє Gorsovet.

Про це стало відомо завдяки різним українським телеграм-каналам. В інтерв’ю журналісту Яків Дов Блайх заявив наступне:

Попри те, чи євреї, чи не євреї, дружу я з ними чи не дружу — я не розумію, як це робиться, що країна — будь-яка країна — може позбавити громадянства своїх громадян, — сказав Блайх.

Він також додав, що людина сама може прийняти рішення щодо зміни свого громадянства, але неприпустиме примусово позбавляти когось права бути громадянином рідної країни.

Я розумію — якщо я приїду з Америки та приймаю українське громадянство, а потім розумію, що я антиукраїнець чи проросійський — я розумію — ти американець, їдь додому, ти ізраїльтянин — їдь додому. 
Але коли людина народилася в Україні, виросла в Україні, працює в Україні. Якщо він злочинець — посадіть його до в’язниці. Якщо він порушив Конституцію — посадіть його. Щоб позбавити людей свого громадянства — це для мене виглядає неприйнятно. Мені це не подобається, я вам скажу чесно. I can say it in English: I don’t think it’s a normal thing. Це ненормальний підхід, — заявив Блайх.

Раніше ми повідомляли, що міський голова Дніпра Борис Філатов привітав підприємців з професійним святом