Дніпровська міська рада має максимальний рівень відкритості —дослідження руху «Чесно»

Дослідники руху «Чесно» повторно проаналізували рейтинг прозорості міських рад в Україні, і виявилося, що Дніпровська міська рада перебуває у лідерах за відкритістю до громадян. Вона покращила свої показники та увійшла до трійки лідерів разом з Рівненською та Тернопільською міськрадами.

Міська рада Дніпра відповідає усім критеріям відкритості, що стосуються оприлюднення на своєму сайті засідань сесій. На сайті опубліковані розпорядження про скликання ради, порядок денний, подані проєкти рішень, поіменне голосування, відеозапис (трансляція), стенограма засідання та ухвалені рішення.

Згідно з дослідженням руху «Чесно», відкритість і публічність є одним з основних критеріїв довіри людей до влади та депутатського корпусу, тому навіть в умовах воєнного стану дуже важливо оприлюднювати питання порядку денного сесій ради та тексти проєктів рішень.

Дотримання відкритості забезпечено й щодо проведення засідань комісій. На сайті Дніпровської міської ради публікуються анонси засідань, порядок денний, ухвалені рішення, та забезпечено доступ громадян на засідання комісій/сесій.