Дніпряни вигадали новий спосіб захисту вікон від вибухової хвилі

У Дніпрі у деяких квартирах не заклеювали вікна скотчем, не купували мішки з піском, а заклали їх книжками, про це пише Горсовет з посиланням на пост у Facebook бізнесмена Дмитра Томчука.

Дніпро мене радує начитаністю та інтелігентністю його найстаріших мешканців. Я ще трохи застав той прошарок, коли приїхав вчитися до універу. Й тепер, на четвертому місяці війни, я раптово побачив деінде нагадування про цей зникаючий Дніпро, - пише Томчук.

Він розповідає, що коли їхав на СТО через Дніпро, роздивлявся вулиці та будинки. 

Декілька разів у вікнах я помічав специфічний захист від вибухової хвилі: вікна зсередини були закладені книжками. На всю висоту вікна, всі вікна в квартирі. Я з величезною пошаною знімаю перед цими старими людьми мою панамку мультикам. Бо це - реальний рівень та культура. Це і є інтелігентність, яка пішла від нас та якої не буде більш. Бо стільки книжок у квартирі, щоб можна було закласти всі вікна, може бути тільки у реально інтелігентної та досить старої людини, яка жила ще у тому культурному шарі, де настільки масово існували книжки, - пише він.

Довідка: Дмитро Томчук - український бізнесмен, який здобув вищу освіту та довго працював у Дніпрі. Співзасновник та бенефіціар компаній "НПП Енергомір", фірми "Оріс", ЮК "Томчук та партнери" (спільно з дружиною). Спільно з Дмитром Вишневим заснував інвестиційну компанію "Fison". Ініціатор стартапів DataProm, DataScoring, DataTrading. Автор автобіографічного бізнес-бестселера "Тут клює". Наразі боронить нашу країну у лавах ЗСУ.

Раніше ми писали: 1 вересня українські діти сядуть за парти офлайн - Міносвіти