Генерал Карлтон-Сміт: Контрнаступ ЗСУ є обдуманим та точним, головний удар може бути восени

Він припускає, що головнокомандувач Залужний ще досі не визначився, коли та де Україна використає свої стратегічні резерви. Наступ Сил оборони є дуже обдуманим та точним, заявив колишній голова Генштабу Великої Британії Марк Карлтон-Сміт. Під час інтерв'ю Liga.net він зауважив, що як професійний військовий очікував побачити саме таку операцію. 

"Він дуже обдуманий, дуже точний, обережний щодо життів ваших солдатів і військових можливостей, - наголосив Карлтон-Сміт. - Ви не бажаєте атакувати російську оборону в місцях, де вона найбільш захищена. Але намагаєтеся визначити і виявити російські слабкості, які ви могли б набагато успішніше використати. І це не може відбуватися швидко". 

На думку військового, прогрес буде поступовим, він наставатиме частинами. 

"Дуже цілеспрямована робота, яка займе певний час. Це не те, що завершиться вирішальним чином. Я не думаю, що це станеться обов'язково цього літа. Але це створить умови для битви восени, — заявив генерал, пояснивши, що важливо сформувати передумови для моменту, коли Україна буде готова використати свої стратегічні резерви. - Я не здивуюся, якщо генерал Залужний ще не визначився з тим, коли настане оптимальний момент за часом і місцем для розгортання таких сил і засобів".