Історії через шедеври: у Дніпрі у Мистецькому провулку з’явилися нові унікальні артоб’єкти

П’ять нових артоб’єктів прикрасили “Мистецький провулок”, який з’єднує дві основні площі міста – Троїцьку та Героїв Майдану. Це роботи скульпторів та художників – переселенців, які взяли участь в творчому конкурсі “Мистецький провулок: Reart” та стали найкращими.

Основна ідея,  діляться організатори, – підтримка митців – переселенців, які змушені були покинути рідні домівки та міста, як після повномасштабного вторгнення, так і з початку АТО.

Надія Отряжа – куратор проєкту пояснює, такі заходи допомагають людям  інтегруватися в життя Дніпра, взаємодіяти та розуміти мистецьку спільноту міста.

Ось, наприклад  Олена Ястребова – мисткиня з Донецької області свою роботу “Схованка” плекала майже два роки. Цей проєкт не має кінцевої дати, адже війна триває і історії людей збираються. Жінка каже, її роботи з’являться не тільки у Дніпрі,  а і у інших містах України.

Ще два витвори, представлені у “Мистецькому провулку” – “Колос на глиняних ногах” митця з Горлівки – Дмитра Ілюхіна, це скульптура, яка розповідає про ставлення автора до ворожої імперії, що виглядає кремезно, але все одно розпадеться та “Митці Дніпра в екслібрисі” художника – графіста з Дружківки  – Бориса Романова. Остання робота  присвячена відомим людям нашого міста.

Які ще роботи творців з’явилися на стінах “Мистецького провулку”, в нашому сюжеті.

Джерело: Наше Місто.