Кому в Україні можуть відмовити у призначенні житлової субсидії

Держава надає значну підтримку українським сім’ям, які стикаються з труднощами при оплаті комунальних послуг, надаючи їм житлову субсидію. Однак, існують певні умови та обмеження, які можуть призвести до припинення виплат або відмови у їх призначенні, навіть якщо доходи домогосподарства є недостатніми для повного покриття витрат на комунальні послуги. Про те, в яких випадках гарантовано відмовлять у субсидії на комуналку, йдеться на порталі Мінсоцполітики, пише «Наше місто».

Домогосподарства можуть втратити право на державну допомогу на оплату комунальних послуг за таких умов:

  • Наявність у сім’ї працездатних осіб, які не мають офіційного працевлаштування та не сплачують єдиний соціальний внесок протягом останніх трьох місяців.
  • Наявність заборгованості за комунальні платежі, що перевищує 680 гривень.
  • Наявність у одного з членів сім’ї боргу, який не погашається протягом трьох місяців і відображений у Єдиному реєстрі виконавчих проваджень.
  • Володіння автомобілем, випущеним менше ніж 5 років тому, або кількома автомобілями, вік яких не перевищує 15 років.
  • Наявність у одного з членів сім’ї банківського депозиту на суму, що перевищує 100 тисяч гривень.
  • Володіння сім’єю кількома житловими приміщеннями або перевищення встановлених норм житлової площі (понад 130 кв. м для квартир та 230 кв. м для будинків).

Існують випадки, коли сім’я може втратити вже призначену їй допомогу. Це може статися, якщо з’ясується, що інформація про доходи, склад сім’ї або майновий стан, яку було зазначено в декларації, виявилася неправдивою.

За матеріалами Наше Місто.