Легше збивати "Калібри". У Повітряних силах пояснили, чому ППО перехоплює не усі ворожі ракети

У Командуванні Повітряних сил ЗСУ пояснили, чому українська ППО збиває не всі російські ракети. Складно перехоплювати ті, які летять зі швидкістю понад три тисячі кілометрів на годину, повідомив речник Командування Юрій Ігнат, передає Gorsovet з посиланням на "РБК Україна".

Нам легше збивати "Калібри", Х-101, х-555. Плюс, вдається збивати керовані авіаційні ракети Х-59. Решта - Х-22, Х-31, ракети "Онікс", ракети оперативно-тактичних комплексів "Іскандер" - наші засоби не можуть ефективно збивати. Ракети, які летять зі швидкістю приблизно 900 км/год - більш прийнятна мета для тих засобів, які у нас є. Ті, які летять зі швидкістю понад 3 тисячі км/год - їх складно перехоплювати нашій системі ППО, - пояснив Юрій Ігнат.

За його словами, Україні потрібно мати на озброєнні сучасні комплекси NASAMS, IRIS-T, які скоро надійдуть від західних партнерів.

Виробники заявляють про те, що ці комплекси можуть збивати навіть "Іскандери". Але у нас немає підтверджених результатів, тому що наша країна вперше опинилася в таких умовах, коли засобами ППО доводиться протистояти ракетним атакам, - додав він.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, чому росія атакує Україну старими ракетами та на скільки їх вистачить.