“Мальдіви”, що під Дніпром, стабільно перетворюють у сміттєзвалище

З кожним роком Вільногірські «Мальдіви» стають все більш популярними як серед місцевих, так і серед гостей з сусідніх областей. Сюди приїздять відпочивати навіть із Запоріжжя. Та, на жаль, відпочивальники залишають після себе сміття, тим самим перетворюючи оазис у масове сміттєзвалище, передає «Наше місто».

Добросовісні відпочивальники скаржаться на таких туристів і закликають сміття не залишати, а забирати з собою.

«Хочеться приїздити на чисте місце, а прибрати після себе немає бажання. То що нам можна нормальне дати, коли ми цього не цінуємо? Ми звикли жити в гімні, то тому так і живем», – написала Світлана Федоришена.

«Дуже круто. Але ж дуже і брудно. Люди засмітили як могли. Бички в пісок заривають…Жахливо», – сказала Вікторія Литовко.

«Була нещодавно там, все дуже сподобалось. Вода чиста, прозора, дуже тішить білий, чистий пісок і піщане дно без каміння. Велике прохання, нехай поставлять поручні, щоб можна було триматися. Бо коли спускаєшся з траси на пляж, можна впасти і ноги поламати», – каже Олександра Линник.

Так звані “Мальдіви” утворилися на місці промислового кар’єру. Раніше тут видобували титаноцирконієві руди. Штучний котлован наповнила вода з підземних джерел. А білий пісок – відпрацьований матеріал. Тому кажуть про радіацію. Але, на щастя, її тут немає. Єдина небезпека на разі – сміття, яке залишають відпочивальники.