«Медичний Оскар»: на Дніпропетровщині оголосили переможців регіонального відбору на «Орден Святого Пантелеймона»

У Дніпрі відбувся фінальний етап регіонального туру відзнаки «Орден Святого Пантелеймона». Цей «Медичний Оскар» вручається з 2009 року. За цей час відзначено десятки лікарів та представників медичної професії. З минулого року додали номінацію «військовий лікар». Вітаємо цьогорічних переможців регіонального відбору від нашої області.

У Дніпрі підбили підсумки регіонального відбору номінантів на Відзнаку Ордена Святого Пантелеймона. Це медичний Оскар, який вручається кращим лікарям країни, від минулого року не лише цивільним, але і військовим.

«Вона унікальна, такої немає ні в Україні, ні за кордоном, тут поєднання професійної і моральної сторони. Це свідчить про значення регіону і особливо підтримка медичної оборони. Ваші номінанти хороші і я впевнений, вони пройдуть поадльші відбори і отримають 27 липня ордени Святого Пантелеймона», — зазначив Василь Князевич, голова Поважної ради Ордену, заслужений лікар України, доктор медичних наук.

На церемонію нагородження кращих представників медичної професії завітали представники вищого Командування Медичних сил Збройних Сил України.

Обирати найкращих серед медиків, людей, які присвятили життя порятунку інших – важко. Цьогоріч на перемогу в регіональному відборі претендували 19 медиків. Всі вони отримали пам’ятні подарунки. У категорії цивільних медиків переможцем став лікар-отоларинголог Роман Бариляк.

«Перемога неочікувана, до участі готувався, але перемоги не очікував, щоб прям так. Ми другий фронт – це наша війна, це наша боротьба за тих, хто в першому фронті. Коли війна закінчиться – наша війна продовжиться, тому що кількість військових, які будуть потребувати нашої допомоги величезна і вона буде тільки збільшуватися, і ми будемо десятками років реабілітовувати цих хлопців», — сказав Роман Бариляк, лікар-отоларинголог, волонтер, генеральний директор благодійного фонду Venimus ad Vitam.

Важкий вибір стояв перед членами поважної ради щодо військової категорії, врешті перемогу здобув капітан медичної служби ЗСУ Олег Трофіменко

«Сьогоні я відчув дійсно певні емоції, тому що це дуже висока винагорода. Маю на увазі, що більше пов’язана з порятунком життя, з медициною», — зазначив Олег Трофіменко, капітан медичної служби ЗСУ, начальник лікувального відділення медичної роти військової частини А1962.

Церемонія нагородження Орденом святого Пантелеймона відбудеться в Києві 27 липня, в День медичного працівника України, коли буде оголошено імена кращих у всеукраїнському та міжнародному відборі.

Джерело: ДніпроТВ