Мер Дніпра долучився до обговорень подальшого втілення декларації з НАЗК про доброчесність та прозору роботу

Під час засідання правління Асоціації міст України 25 липня, представники місцевого самоврядування обговорили наступні кроки щодо втілення декларації про доброчесність та прозору роботу, яку Дніпро та кілька інших громад підписали минулого тижня з Національним агентством з питань запобігання корупції.

Основною метою спільної роботи є запобігання зловживанням і одночасне дотримання принципів місцевого самоврядування, так щоб цей баланс підсилений і сприяв збільшенню довіри між посадовцями та громадянами.

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції, Олександр Новіков, вказав на ряд інструментів, які можуть бути застосовані для досягнення цих цілей. Серед них - онлайн курси "Доброчесна громада" для підвищення свідомості та компетентності, рекомендації щодо проведення прозорих закупівель, залучення фахових антикорупційних уповноважених, а також спільна розробка Плану з імплементації вищезазначеної Декларації.

«Кінцевою метою діяльності НАЗК є побудова такої влади, якій довіряє і яку підтримує суспільство. Влади, в якій немає недоброчесних службовців, щодо яких потрібно складати протоколи чи ухвалювати обвинувальні вироки. Національне агентство відкрите до співпраці в цьому напрямі з місцевим самоврядуванням», — сказав Олександр Новіков.

Зі свого боку, міський голова Дніпра Борис Філатов також наголосив на готовності всебічно співпрацювати з НАЗК у цьому питанні.

«В Україні створено дуже багато правоохоронних, каральних органів, але НАЗК - єдиний орган, в назві якого є термін «запобігання». Від усіх міських голів можу сказати, що ми готові працювати разом саме на запобігання корупції», — заявив Філатов.