Міський голова Дніпра Борис Філатов взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України

30 липня в місті Івано-Франківськ відбувся черговий Конгрес місцевих та регіональних влад за участі Президента України Володимира Зеленського. На засіданні були присутні головуючі уряду та парламенту, профільні міністри, керівники областей, представники місцевого самоврядування та низка міжнародних партнерів. Також на захід були запрошені делегація з Дніпра та області, яку представляли голова ДніпроОВА Сергій Лисак, голова обласної ради Микола Лукашук та міський голова Дніпра Борис Філатов, який також є членом президії Конгресу та брав участь у попередньому засіданні.

Під час заходу Президент Володимир Зеленський звернув увагу на три ключові теми. Одна з них стосувалася оцінки роботи державних та місцевих органів влади з точки зору ефективного використання бюджетних коштів різних рівнів.

«Місцеві бюджети мають суттєві ресурси, які треба витрачати з державницької позиції. Усі бачать, якими є потреби на передовій. Усі бачать, на чому акцентують волонтери. Отже, усі бюджети – і державний, і місцевий – мають відповідати пріоритету номер один, а саме обороні. Допомога нашим воїнам, допомога захисту, допомога сім?ям наших героїв і загалом захисту життя», — сказав президент Володимир Зеленський. 

Водночас міністр оборони України Олексій Резніков назвав Дніпро прикладом підтримки Сил Оборони: «Є громади, які працюють повноцінно на перемогу. Наприклад, місто-мільйонник Дніпро системно на сотні мільйонів гривень підтримує різні структури Сил Оборони». 

Зі свого боку мер Дніпра Борис Філатов зазначив: «Місто і надалі працюватиме в повній координації з військовими, аби забезпечувати їх необхідними технікою та устаткуванням».

Також на порядку денному були  питання стійкості роботи критичної інфраструктури в прийдешній опалювальний сезон та обговорення міжнародних безпекових гарантій. «Скажу однозначно – всі розуміють відповідальність та працюють! Все заради Перемоги, спокою та комфорту наших людей», — сказав Сергій Лисак.