Місто завжди готове надати підтримку вишам, хоча вони йому і не підпорядковані. Філатов зустрівся з ректорами університетів

19 вересня міський голова Дніпра, Борис Філатов, провів зустріч з ректорами університетів, які розташовані у місті. Участь у цьому заході взяли представники майже півтора десятка вищих навчальних закладів. Зазначені зустрічі для обговорення актуальних питань проводяться кожні пів року.

«Хоча заклади вищої освіти є поза підпорядкуванням місцевого самоврядування, тим не менш, вони є частиною міста. Нас об'єднує тривала історія співпраці, протягом якої не було відмов з боку мерії», — сказав Філатов, пояснивши, що це сприяння різного типу та масштабу.

Один із важливих аспектів співпраці між Аграрним університетом і містом - це допомога в перерозподілі паркувальних місць біля корпусу. Метою є створення квіткової зони на місці, яке було виділено для цього університетом. Це відповідає бажанням вишу і прикрасить територію.

Але є і більш суттєві питання, одне з них стосується ситуації з котельнею, яка належить колишньому Університету залізничного транспорту імені академіка В. Лазаряна (нині — Український державний університет науки і технологій) і зараз обслуговує не лише університет, а й численні прилеглі будинки. Проте ця котельня має значну заборгованість, що може стати загрозою для стабільності її функціонування під час наближеного опалювального сезону.

Отже, місто готове надати допомогу в цьому питанні вже зараз, щоб уникнути можливих проблем у майбутньому. Мер Філатов підкреслив це під час розмови з ректорами. Крім того, під час зустрічі обговорювалося питання про початок навчального року у вишах і можливості співпраці у сфері обміну ідеями.