Мовчати вже не можна: мер Дніпра Борис Філатов повторив свої питання правоохоронцям

Ввечері 14 жовтня мер Дніпра Борис Філатов на своїй сторінці у Facebook виклав допис, де вкотре звернувся до правоохоронців, пише «Наше місто».

«1. Чому після того, як мій ексзаступник помер від інфаркту, розпочато кримінальне розслідування за фактом його нібито вбивства – без жодної на те підстави? Та чому у вже покійного тривають обшуки?

2. Чого раптом до майже кожної справи стосовно міськради Дніпра дотичний сумнозвісний Департамент захисту нацдержавності – той, який слідкував за журналістами Bihus.Info та який займається дискредитацією антикорупційних активістів та незалежних медіа? І де захист нацдержавності та міськрада Дніпра?

3. Яким чином вищевказаний департамент, котрий, до всього, має вплив на анонімні телеграм-канали, примудряється ще до закінчення слідчих дій поширювати фото і відео з місць їх проведення? І чому прокуратура не помічає порушень таємниці слідства?

4. Навіщо по тій купі відкритих кримінальних справ штучно змінювати підслідність та підсудність на зручні суди – наприклад у Кривому Розі?

5. Чому немає жодної державної експертизи по кримінальних справах щодо Дніпровської міськради, а натомість до них залучаються одні й ті ж самі «експерти», котрі сидять в райцентрах Черкаської та Кіровоградської областей?», – написав Борис Філатов.


Мер міста наголосив, що це спілкування відбувається лише у вигляді слідчих дій, які супроводжує величезна кількість процесуальних порушень та через звинувачений у соцмережах.

“Але, як міський голова мільйонного прифронтового міста, я хочу отримати публічні відповіді на публічно поставлені запитання. Хоча б на ці пʼять”, – підкреслив Борис Філатов


Також мер Дніпра повідомив, що з понеділка буде виходити майже кожного дня в ефір та повертатись до журналістської діяльності і додав: “Ми почнемо з того, як «правоохоронці», які сказились від безкарності, обвинувачували   міськраду Дніпра в «пособництві державі-агресору» та «диверсії», а потім поховалися від страху.“

Раніше розкритикував правоохоронну систему та заявив про підтримку мера Дніпра Бориса Філатова Командувач Української добровольчої армії, лідер «Правого сектору» у 2013-2015 роках Дмитро Ярош.

Відомий український письменник-фантаст і журналіст Ян Валетов опублікував допис на підтримку Бориса Філатова, в якому відзначив, що проти міського голови Дніпра розпочали брудну медійну війну. А звинувачення, які є наразі, – не більше, ніж підозри, які ще потрібно довести чи не довести, що трапляється значно частіше, повідомляє «Наше місто» з посиланням на його сторінку у Фейсбук.

На підтримку Бориса Філатова також виступила дніпровська активістка і підприємиця Наталя Ешонкулова. Вона на прикладі випадків із власного життя розповіла про те, як міський голова Дніпра неодноразово допомагав звичайним людям боротися з рейдерами і бандитами, завжди чесно і відкрито висловлював свої думки, а також із перших днів повномасштабного вторгнення захищав місто і робив усе для підтримки військових.

Нагадаємо, що 9 жовтня після похорону свого колишнього заступника Михайла Лисенка Борис Філатов заявив, що його фактично “вбили” правоохоронці. Він емоційно звернувся до громадськості, критикуючи безпрецедентний тиск на місцеве самоврядування. Філатов зазначив, що професійні керівники, які можуть протистояти викликам, зокрема ракетним ударам, піддаються переслідуванню. Він також наголосив на наближенні фронту до Дніпра.

Водночас головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва заявила про тиск на видання з боку Офісу президента.

За матеріалами Наше Місто.