Наш бульвар став візитівкою міста», - дніпряни про комплексний ремонт бульвару Слави

У місті Дніпро триває комплексний ремонт вулиць, а наразі особлива увага приділяється оновленню бульвару Слави, розташованого між проспектом Героїв та вулицею Набережною Перемоги.

Місцеві мешканці звернулись до міського голови Бориса Філатова з проханням відремонтувати бульвар Слави, оскільки там були численні ями та вибоїни як на тротуарах, так і на дорозі. Відповідно до цього звернення, мер негайно вислухав місцевих мешканців і видав доручення виконати прохання якнайшвидше.

«Тут неможливо було ні ходити, ні їздити. Тож ми звернулись до міської влади з проханням  відремонтувати нам пішохідну та проїжджу частину.  Наше прохання було почуте. І я бачу, що роботи ведуться дуже швидко, якісно та акуратно. І скажу чесно, що ми були у культурному шоку, коли побачили, у який стан приводять наш бульвар. Його сміливо можна назвати візитівкою нашого міста. І додам, що такі роботи відображають, що наше місто живе,  та в ньому роблять все для комфорту людей», - каже місцева мешканка Галина Мороз. 

Наразі комунальники завершують ремонтувати тротуарну частину. «На тротуарі ми зняли старе покриття та улаштували пішохідну зону з нової тротуарної плитки. Вона включає елементи тактильної плитки. Улаштовано велодоріжку, якої до цього тут не було. Наразі ми приступили до нового етапу — асфальтування проїжджої частини. Сьогодні роботи виконують на площі близько 3 тис. кв. м з 15 тис. кв. м запланованих.  Роботи дуже кропіткі, особливо на тротуарній частині, бо кожен клаптик там вкладається вручну. Тож ми тут вже працюємо кілька місяців, а завершити плануємо приблизно за місяць», - коментує начальник управління інфраструктури департаменту доброустрою та інфраструктури ДМР Дмитро Коробов. 

Фахівці з КП "Гідроспоруди" приділяють увагу дощоприймачам, оскільки їх стан мав значний вплив на ефективність відведення води. Вони проводять ремонтні роботи з метою відновлення та оптимізації роботи дощоприймальних систем.

«На цій вулиці зливова каналізація була в різному стані: частина була аварійна, а частину не ремонтували з моменту будівництва. Якусь частину змогли відремонтувати торік. В цілому всі дощоприймачі ми відремонтували та привели до ладу, а це 48 штук. На них ми замінили решітки на антивандальні. Наразі наша бригада працює на іншій стороні бульвару, аби і там підготувати всі дощоприймачі до асфальтування» - зазначив заступник начальника КП «УРЕА» ДМР Михайло Ступак. 

Цього року на бульварі Слави розпочато другу за рахунком комплексну реконструкцію тротуарів та доріг. Ця ініціатива є частиною загального плану з ремонту і поліпшення інфраструктури міста. За дорученням мера, на подібні комплексні ремонтні роботи було виділено 635 мільйонів гривень з міського бюджету. Ці кошти використовуються як для ремонту автомобільних шляхів, так і для внутрішньоквартальних доріг. Загальний обсяг робіт становить близько 420 тисяч квадратних метрів. Ці заходи спрямовані на покращення якості дорожнього покриття та забезпечення комфорту для мешканців міста.