Офіційно: чому у місті на Дніпропетровщині не працюють дитячі садочки

Дитячі садочки Новомосковська Дніпропетровської області зараз для дітей не приймають. Все – з міркувань безпеки. У місті 10 дитсадків, у яких станом на початок повномасштабного вторгнення рашистів до України виховувалося 1912 малюків. Зараз чимало з них виїхали з мамами в західному напрямку, але багато дітей і залишаються в місті. Про це повідомляє Горсовет з посиланням на інформацію з телеграм-канала міського голови Новомосковська Сергія Рєзніка.

Приміщення жодного з міських дитсадків не може вважатися безпечним і гарантувати збереження життя і здоров’я дітей під час можливих ракетних чи авіаційних ударів.

Причина проста: радянські державні будівельні правила і норми не передбачали наявності в дитсадках таких спеціальних укриттів. А до них, до речі, висуваються серйозні вимоги.

В деяких ДНЗ, наприклад, "Теремок", "Росинка", "Чебурашка", "Дюймовочка" – вихователі власноруч підготували підвали, але це по нормам непристосовані приміщення. На початковому етапі війни під час тривог вони навіть приймали городян, зараз бажаючих там ховатися немає.

Навіть за умов, коли дитсадки не приймають дітей, спілкування між вихователями й дітьми не припиняється. Для дітей середнього та старшого дошкільного віку в онлайн-режимі в меседжерах проводяться заняття по вікових групах - переважно по зображувальній діяльності та мовленнєві, даються ігрові завдання. Діти разом з батьками виконують їх у зручний для себе час, виставляють виконані роботи в соціальні групи, а вихователі узагальнюють і створюють онлайн виставки-перегляди.

Питання щодо відновлення звичної роботи закладів дошкільної освіти міста напряму залежить від успіхів української армії на фронті. При нинішній ситуації ведення активних бойових дій і постійній загрозі ракетних обстрілів садочки відкриватися для прийому дітей не будуть. 

У тому, що все запрацює, не маю жодних сумнівів, - прокоментував ситуацію з дитячими садками міський голова Новомосковська Сергій Рєзнік. 

Нагадаємо, раніше ми писали Авария: в Днепре некоторые улицы остались без воды (Адреса) У Дніпрі з води витягли тіло чоловіка, якого розшукували дві доби