"Основна моя мрія – щоб закінчилася війна": переселенка з Харківщини вчителює у Дніпрі

Переселенка з Харківщини Тетяна Іванова виїхала з рідного села, коли вже несила було терпіти постійні обстріли. Жінка згадує, найстрашнішими були авіабомбардування, які стирали з лиця землі її село.

Історію переселенки розповіли у сюжеті телеканалу "ДніпроTV".

Пані Тетяна переїхала до Дніпра, де знайшла нове житло та роботу. В одній зі шкіл міста вона викладає українську мову та літературу. Попри хвилювання, жінці вдалося знайти спільну мову і з колегами, і зі своїми новими учнями.

«Якщо чесно, я дуже хвилювалася, я пропрацювала у сільській школі. Бо міські діти трохи інші. Але, ви знаєте, я задоволена нашими з ними стосунками, і я вважаю, що ми з ними знайшли спільну мову», – каже вона.

Пані Тетяна вчителює вже 21 рік. У своїй рідній школі викладала старшокласникам, тут працює з п’ятими класами. Жінка каже, що вже звикла і до роботи, і до великого міста.

«Мені дуже сподобалось Дніпро, дуже красиве. Особливо це було навесні, ми приїхали якраз навесні, в парках стільки квітів. Але просто, знаєте, настрій такий, з такого пекла… Звичайно, мені тут дуже сподобалось, дуже красиве місто. Річка – це взагалі ні з чим не можна порівняти», – сказала переселенка.

Жінка каже, що її рідне село вже звільнили з-під окупації, але про повернення говорити ще рано.

«Основна моя мрія – щоб закінчилася війна. Не дивлячись на всі позитивні моменти, звичайно, мені дуже хочеться повернутися додому», – розповіла Тетяна Іванова.