Переселенка з Донеччини релокувала свою пекарню до Дніпра
Переселенка з Торецька Ганна Горбачова відновила роботу своєї пекарні у Дніпрі. Релокований з Донеччини бізнес за півтора роки знайшов своїх постійних клієнтів серед дніпрян та постійно розвивається. На черзі – відкриття ще одного магазину. Переїзд до Дніпра став для родини вже третім, починаючи з 2014 року, коли у рідну Горлівку Ганни прийшла війна.
Ганні Горбачовій з 2014 року довелося тричі переїжджати через війну. Горлівка, Торецьк, Сєвєродонецьк. Наразі жінка перевезла свій бізнес у Дніпро.
“На той момент я вже знала про програму релокації бізнесу, але Дніпро, на жаль, не входило до тих областей, які пропонувалися для виїзду, пропонувалися західні області. Я розглядала Дніпро, бо, по-перше, ми поряд, Донецька та Дніпропетровська області. Ну хоч якось схожі менталітетом та мисленням”, – коментує Ганна Горбачова, власниця релокованої пекарні.
Ганна – власниця пекарні. У Дніпрі заклад праціює з літа 2022 року. Покупцям знадобився певний час, аби звикнути до нового закладу.
“Зайшов якось чоловік із дитиною, щось гаряче, з гарячого тільки смажені у фритюрі пиріжки. Він каже, ні, я таке не їм, але спробуймо. Він мені сюди стільки покупців надіслав. Це взагалі. Зупиняється машина, виходять солідні люди, кажуть у вас тут смажені пиріжки продаються”, – згадує власниця.
У пекарні працють також переселенці, декого Ганна вивезла з собою з Торецька.
“Я вивезла сюди дві родини, Катя та Юля з дітками. Юля залишилася зі мною, зі мною працює. Ми винайняли квартиру, якийсь час я допомагала, зараз, слава богу, зарплата дозволяє їм нормально почуватися в Дніпрі. Зараз у мене ще працює дівчинка-переселенка з Маріуполя, Світлана Олександрівна, отака людина”, – каже Ганна.
За цей час містяни полюбили пекарню та регулярно приходять за своєю улюбленою випічкою.
“Чебуреки у нас, хлопці, я вам чесно говорю, краще немає! Ну ось краще немає, присягаюся! Жарить Світлана Олександрівна, дівчинка, яка з Маріуполя. У Маріуполі жила велика кількість греків, відповідно, чебуреки у нас справжні грецькі, там 36 грам тісту всього, решта – м’ясо. У нас здоба дуже смачна, наполеон це просто взагалі”.
За матеріалами Дніпро ТВ.