Під кулями та ракетами і півхлібини на місяць: пологівці просять евакуювати

Місцева влада Оріхова Запорізької області звенулась до місцевих жителів з проханням евакуюватись задля збереження власних життів. Подібні звернення вже неодноразово лунали, повідомляє Горсовет.

Ситуація в Оріхові, територія підконтрольна Україні

Зокрема, сьогодні, 18 травня буде влаштовано евакуацію людей з Оріхова. Щоправда, у сусідньому окупованому місті Пологи місцеві не мають такої можливості виїхати евакуаційним транспортом вже давно. Люди вибираютьсі з Поліг та Пологівскього району власним транспортом на свій страх і ризик. Відомі випадки, коли окупанти розвертали машини зі швидкою та рятувальникам, які везли поранених чи хворих до Запоріжжя, відправляли на Бердянськ, Крим чи інше окуповане місто. 

Ситуація в окупованих Пологах

Пологівці благають допомогти евакуюватись тим, хто цього хоче, але не може, бо немає власного транспорту чи грошей. Хтось вивозить безкоштовно, а хтось не цурається на цьому наживатись - беручі чималі гроші. Зрозуміло - бензин, ризик, але ж потрібно залишатись людьми.

Пологівці, здебільшого виїздять на свій страх і ризик власним транспортом, мінними полями, під обстрілами, аби врятуватись та потрапити на підконтрольну територію Украини. Важко жити в місті, тут мало не кожного дня райони, будинки, піддаються обстрілами, а в селах ситуація ще важча. Там страшна гуманітарна катастрофа. Деякі населені пункти вже не перший місчуь живуть без води, газу та світла. І коли вони відновляться, ніхто давати прогнози не береться, бо їдуть бойові дії. Люди благають допомогти та виїхати тим, хто цього дуже просить.

Ось що пишуть пологівці.. 

Вчора написали про можливість евакуації з м. Оріхів. 
А тут.. серце кров'ю обливається. 
м. Пологи, район кричить про можливість евакуації. 
Всі говорять: "не заважайте нашим ЗСУ визволяти території, виїжджайте. Але як? Якщо ти не маєш власного авто, не маєш тих тисячей гривень, що нині просять перевізники...
Як допомогти? Що зробити? Невже лише в нас болить?
У цих людей є велике бажання жити, не під кулями й ракетами... не за півхлібини на місяць.

Будь ласка, звертаємось до всіх небайдужих, волонтерів, перевізників. ДОПОМОЖІТЬ ЕВАКУЮВАТИСЬ тим, хто цього дуже потребує!
Люди хочуть виїхати, але не можуть!, - пишуть пологівці.

Наш кореспондент зателефонував до Оріхівської ОТГ з питанням, чи допоможуть вони пологівцям евакуюватись, якщо вони дістануться Оріхова. Нам відповіли, що дуже співчувають тому, що місто та села Пологівщини в окупації, але, на жаль, допомогти не можуть, бо вивозять своїх жителів Оріхівщини. 

Напомним, ранее В Мелитополе партизаны ликвидировали военных рф высокого ранга  Появились плохие новости из Кирилловки на Азовском море