Президент назвав Дніпро одним з прикладів міжнародного муніципального співробітництва

2 серпня Президент України Володимир Зеленський закликав українських послів активніше залучати інвестиції для регіонів, які потребують відновлення. Він також навів приклади успішних муніципальних партнерств, які допомагають привертати допомогу від міжнародних партнерів.

«У Дніпрі — співпраця з Чехією. Місцева влада напряму працює з партнерами заради відновлення. І це додає більше швидкості та додає ефективності», — сказав Глава держави.

Борис Філатов, мер Дніпра, зазначив, що протягом менше ніж півроку муніципалітет провів п'ять зустрічей з чеськими колегами на різних рівнях, включаючи урядовців, дипломатів, парламентарів та представників бізнесу. Одним із важливих візитів було відвідування Дніпра Президентом Чехії Петром Павелом. Вдалий патронат міста було досягнуто завдяки спільній роботі з керівником ДніпроОВА, Сергієм Лисаком, та головою облради, Миколою Лукашуком.

«Це не просто церемоніальні зустрічі, а кропітка праця, що вже найближчим часом дасть практичний результат.

Я хотів би подякувати Володимиру Олександровичу за об'єктивну оцінку нашої діяльності, бо сьогодні дуже важливо, щоб місцеве самоврядування підтримувало центральну владу, зокрема й у міжнародних відносинах», — повідомив Філатов.