Прийшло все місто: у Жовтих Водах на колінах проводжали в останню путь Олександра Бережного (Фото)

У Жовтих Водах попрощалися з військовослужбовцем. 8 травня провели в останню путь головного сержанта 92-ої окремої мотопіхотної бригади, нашого земляка Олександра Бережного, передає Горсовет з посиланням на ФБ сторінку Жовтоводської міської ради. 


Попрощатися з Олександром Григоровичем до пам’ятника Героям визвольної війни українського народу 1648-1654 років, що у парку Слави, прийшли близькі та рідні, представники міської влади, побратими, друзі та колеги, небайдужі містяни.

Знайомі кажуть, воїна-героя вирізняли духовність, любов до Батьківщини, дух патріотизму та повага до історії. А ще енергійність, влучне слово, активна життєва позиція та віра в краще.

Він часто приїздив до рідного села, у школі проводив патріотичні заходи для дітей, вчив їх історії рідного краю.


Олександр Бережний був патріотом України, козаком та поетом із душею мрійника. Його сила духу, влучне слово та безмежна любов до рідного краю надихали кожного жовтоводця.

Він мріяв списати віршами останні сторінки зошита, який розпочав вести на передовій. Але його життя 04 травня обірвав ворожий снаряд, який прилетів під час артилерійського обстрілу Чугуївського району Харківської області. Поранення виявилися несумісними із життям.


Провели Олександра Григоровича в останню путь, стоячи на колінах, під вигуки «Героям слава!» та «Герої не вмирають!».
Поховали жовтоводця на міському кладовищі.

 


У Олександра Бережного залишилися мама Євдокія Михайлівна, дружина Світлана Миколаївна та дві доньки.

Щирі співчуття рідним і близьким!

Слава полеглому Герою!

Нагадаємо, раніше ми писали Просят сохранять спокойствие: в Павлограде слышны громкие звуки В Украине прямо сейчас происходят 4 новые Бучи, - Арестович,,