"Пропозиція" ініціює законопроект для наповнення бюджетів портових міст" - О. Сєнкевич

Партія «Пропозиція» ініціює розробку законопроекту щодо розподілу податків у портових містах. Про це в інтерв’ю виданню Skrypin.ua заявив співзасновник партії, міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Про це повідомляє "Горсовєт" з посиланням на повідомлення "Пропозиції". 

«Завдання держави – створити дієву і справедливу стратегію розподілу ресурсів в регіонах, кожен з яких має працювати як окремий орган єдиного організму. На жаль, у нас нині працює 5 нирок, нуль мозку, 2 серця і немає печінки», – з іронією зауважив політик.

Тому партія "Пропозиція" вирішили ініціювати розробку важливого законопроекту.

«На рівні партії «Пропозиція» ми ініціюємо розробку законопроекту, який би передбачав, що половину всіх зборів, які акумулює Адміністрація морських портів України, вона б передавала не в центральний бюджет, а в бюджети портових міст. Йдеться про 2,1 млрд гривень. І 50% цієї суми доцільно було б розподілити між Маріуполем, Миколаєвом, Чорноморськом, Херсоном, Одесою, Южним і іншими містами, які ці податки збирають. Це було б справедливо і тоді б ми б говорили про справжню, а не ілюзорну децентралізацію», – додав мер-пропозиціонер Олександр Сєнкевич.