Провал путіна. Директор ЦРУ пояснив, чому російський лідер помилився

Президент росії путін "сильно недооцінив мужність та боєздатність України". Таку заяву зробив директор ЦРУ Вільям Бернс, який назвав провалом російську кампанію в Україні, повідомляє Gorsovet з посиланням на The New York Times.

Таким чином директор ЦРУ прокоментував контрнаступ ЗСУ на півдні та навколо Харківа. 

Важко розглядати послужний список путіна на війні як щось інше, крім провалу, - заявив Бернс, незважаючи на те, що остання шлава у війні в Україні ще не написана.

За його словами, путін "був оточений радниками, які не бажали кинути йому виклик, і що російський лідер помилково вважав, що чим довше триватиме конфлікт, рішучість Європи захитається, а увага Америки буде розсіяна".

Зараз Путін робить ставку на те, що він буде жорсткішим, ніж українці, європейці та американці. Я вважаю, і мої колеги з ЦРУ вважають, що Путін настільки ж помиляється щодо цієї ставки, наскільки він був глибоко неправий у своїх припущеннях, зроблених ще у лютому минулого року", - заявив голова американської розвідки, виступаючи на конференції Billington CyberSecurity у Вашингтоні.

Бернс вважає, що ці помилки російського лідера мали "глибокі наслідки".

Виявлено не лише слабкість російських збройних сил, а й буде завдано довгострокових збитків російській економіці та поколінням росіян, - вважає директор ЦРУ.

Нагадаємо, за три дні контрнаступу на Харківщині ЗСУ просунулися на 50 кілометрів. Також ми розповідали, як воїнів ЗСУ зустріли у звільнених від окупантів містах.