Шеф-кухар Клопотенко розповів, що робити при дефіциті солі

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко відреагував на ситуацію із сіллю, яка раптово почала зникати з прилавків магазинів, передає Горсовет.  Кухар дав декілька дієвих порад. Клопотенко розповів, що варто робити українцям через дефіцит кухонної солі та чим можна замінити її в консервації. 

За його словами, "у нас сталася ця трагедія", але з погляду здоров'я людям потрібно не шукати імпортну сіль, а необхідно просто знизити кількість споживання солі у повсякденному житті, для початку втричі, і просто "привчати свій організм до меншого споживання" смакової добавки.

Намагайтесь меньше їсти солі

Як запевнив Клопотенко, як кажуть медики, чим менше ми солі споживаємо, тим довше ми можемо прожити, якщо будемо жити в екологічно нормальних умовах і будемо вести нормальний образ життя...

Коли природа створила людину, вона створила сіль не для того, щоб ми її їли. Це як окремий мінерал, а ми вирішили його їсти... Я вважаю, що треба звикнути до нової реальності, як ми звикаємо жити по-новому...

В кінці кінців, ми станемо ще більш здоровішою нацією", - каже кухар.

Про шкільне харчування та сіль

Він наголосив, що якщо йдеться про шкільне харчування, то всеукраїнська реформа Олени Зеленської із самого початку була спрямована на менше використання солі у шкільних обідах, оскільки продукт "за даними всіх всесвітніх організацій охорони здоров'я є шкідливим".

Як бути з консервацією 

За словами Клопотенка, у консервації сіль можна замінити оцетом або цукром із додаванням води та інших спецій на смак. Тим більше, що в заготовках особливо оцет "добре вбиває бактерії". Але ці продукти "тоннами закуповувати не варто". 

Нагадаємо, раніше  ми писали На Дніпропетровщині звернулись до чоловіків віком від 18 до 60 років (Відео) Із Кирилівки на Азовському морі з`явились знову погані новини