Символ жіночої молодості та краси: на ж/м Парус у Дніпрі зацвіла сакура

Квітучий весняний день у Новокодацькому районі Дніпра: рожеві хмари сакури, яскраво-жовті кущі форзиції на тлі смарагдового газону та кущів ялівця тішать око відвідувачів Молодіжного парку «Новокодацький» та алеї по вул. Моніторна. Саме там зараз цвіте японська вишня «Канзан», яку ми більше знаємо як сакуру.

Про це повідомляє департамент парків та рекреації Дніпровської міської ради.

Названий на честь японської гори «Канзан» є найбільш розповсюдженим сортом декоративної японської вишні у Дніпрі. Підняті гілки утворюють крону у вигляді перевернутого конуса. Цей сорт відносно стійкий до низьких температур і адаптується до широкого діапазону грунтових умов.

Сакура – всім відомий символ Японії та японської культури. З давніх-давен японці приклонялись перед цим гарно квітучим декоративним деревом. Японська аристократія, вправляючись у витонченості і вишуканості манер, проводила години під квітучими деревами, насолоджуючись легкими напоями, салонними іграми і складанням на дану тему віршів. Крім того, сакура – традиційний символ жіночої молодості та краси.

Бажаючим насолодитися красою квітучих дерев та зробити гарні фото радимо не зволікати, адже період цвітіння сакури складає близько 2-3 тижнів.

За матеріалами сайту "Наше місто".