У Берліні зняли заборону на демонстрацію українських прапорів 8-9 травня

Берлінський адміністративний суд зняв заборону на показ українських прапорів на радянських меморіалах у районах Трептов, Тіргартен та Шенхольцер-Хайде, яка раніше була оголошена поліцією німецької столиці.

Про це берлінському мовнику rbb повідомила українська організація "Віче", якій вдалося оскаржити заборону.

У рішенні суду, яке є в розпорядженні мовника, йдеться про те, що рішення берлінської поліції про заборону прапорів рф та України є "очевидно незаконним", й вона не надала "жодних доказів того, що громадська безпека перебуває під загрозою".

Адміністративний суд Берліна підтвердив правову позицію української громади, про що у коментарі rbb заявив адвокат "Віче" Патрік Хайнеманн.

"Заборона на українські прапори є – за словами суду – очевидно незаконною. Той, хто користується своїм основним правом публічно заявити про підтримку українського народу та його історичних жертв у перемозі над націонал-соціалізмом, не становить загрози для громадської безпеки", – пояснив він.

Рішення Адміністративного суду берлінська поліція може оскаржити у Вищому адміністративному суді землі Берлін-Бранденбург. Показ російських прапорів на радянських меморіалах лишається під забороною.

За матеріалами "Європейської правди".