У Дніпрі одну з амбулаторій перевірили на готовність до блекауту

12 березня чергова по місту відвідала одну з амбулаторій Дніпра, аби пересвідчитись у підготовці закладів первинної допомоги. В амбулаторії у неділю працює 2 сімейних лікаря та реєстратура. Містяни мають змогу отримати необхідну медичну допомогу, пройти обстеження тощо.

Про це повідомляє "ДніпроTV".

У закладах первинної ланки у наявності 81 генератор. У цій амбулаторії є 1 генератор потужністю 7,5 кВт, на випадок відключень електричної енергії (як аварійних, так і планових). Це дає змогу забезпечувати безперервну роботу медпрацівників.

У разі відключення електроенергії розроблено алгоритм дій для кожного співробітника. Автоматична система цілодобового спостереження одразу сповіщає відповідальних осіб (генерального директора, заступника) про відключення світла за допомогою смс-повідомлення та телефонного дзвінка.

Цю інформацію отримують відповідальні особи в амбулаторії – завідувач амбулаторії та робітник господарсько-обслуговуючого відділу для вирішення питання про підключення генератора на період роботи закладу.

Технічний персонал підключає генератор, який забезпечує роботу:

холодильників;

комп’ютерів;

медичного обладнання;

обігрівачів (в разі необхідності). 

Персонал амбулаторії за будь-якою ситуації виконує роботу в штатному режимі.

При зверненні пацієнта в амбулаторію у неділю проводиться огляд, а в разі необхідності обстеження (ЕКГ, швидкий тест на Ковід-19), призначається лікування.

Заклад має у запасі достатню кількість питної та технічної води. Створено запас лікарських засобів (засоби для лікування серцево-судинних захворювань, у тому числі і гіпертонічної хвороби; цукрового діабету; бронхіальної астми; гіпотиреозу; знеболювальні та жарознижуючі лікарські засоби) терміном на 3 місяці.

Медичні установи забезпечені всім необхідним для продовження лікувального процесу. І у вихідні дні, навіть без керівництва, персонал має чіткі інструкції та виконує свою роботу за будь-яких умов.