У Дніпрі під час майстер-класів «Мистецтво переробки» дітей навчали екосвідомості

Всебічна допомога та піклування про внутрішньо переміщених осіб, які потребують сторонньої допомоги. Таке завдання перед профільними службами міської ради поставив міський голова Борис Філатов. Двадцять п’ятого березня його заступник, директор департаменту соціальної політики Едуард Підлубний, який цього дня є черговим по місту, перевірив виконання доручення очільника Дніпра, відвідавши центр підтримки ветеранів праці та громадян похилого віку «Милосердя». 

У соціальному закладі опікуються людьми поважного віку та з інвалідністю, які потребують стороннього догляду і допомоги. Тут для них створені всі умови для проживання, соціально-побутове обслуговування, медична допомога.

«З березня минулого року заклад почав приймати й внутрішньо переміщених осіб. За цей час центр допоміг понад 50 особам поважного віку та з інвалідністю, що потребують стороннього догляду і допомоги з числа ВПО. Нині тут проживають 38 осіб, із яких 27 — ВПО. Серед іншого для підопічних цілодобове медичне обслуговування, чотириразове харчування. Ми неодноразово зазначали, що усі наші вимушені гості прирівнюються у правах до дніпрян щодо соціального захисту і допомоги. Тож усі підопічні з числа ВПО отримують повний спектр послуг та необхідну допомогу, яку надають в закладі. Цих людей немає кому доглянути, а більшості — нікуди повертатись. Тому робимо усе можливе, аби вони адаптувались до нових умов проживання та почували себе безпечно і комфортно», — підкреслив Едуард Підлубний. 

Також під час інспекційного об’їзду черговий по місту побував у Дніпровському міському територіальному центрі - відділі в Індустріальному районі. Один із напрямків допомоги внутрішньо переміщеним особам — надання тимчасового прихистку у закладах соціального захисту. 

«Майже від початку повномасштабного вторгнення у відділі Дніпровського міського територіального центру в Індустріальному районі прийняли понад 40 осіб. Це наші колеги з управління соціального захисту м. Покровська та відділення Пенсійного Фонду України у м. Лисичанську. Для них та їхніх сімей у найкоротші терміни організували усі умови для проживання. Нині тут продовжують мешкати близько 20 осіб. Практично в усіх відділеннях міського територіального центру, де проживають внутрішньо переміщені особи, проведені ремонти. Загалом наші міські заклади соціального захисту прийняли близько 300 ВПО», — додав Едуард Підлубний.