У Дніпрі підлітки на підбайку влетіли в авто: хлопці в лікарні

Життя поділилось на до та після. У Дніпрі двоє підлітків серйозно травмувались, катаючись на підбайку — хлопці влетіли в автівку. Вижили, втім, серйозно травмувались. Нині потребують тривалої реабілітації. Що сталось у той моторошний день, що розділив їхні життя на до та після? Розповідає телеканал ДніпроТВ.

Швидкість, екстрим, свобода — подорожі на двоколісних лоскочуть нерви. Утім, ризик іноді призводить до трагедій.

«Секунда, все, ревіння. І бачу, хлопці летять. Вони перелетіли машину виходить, і ось…»

Сеймур Гасімов, свідок: «Два пацана, звук почув і побачив, як вони акробатично, ось так, летіли звідси туди, десь метрів двадцять, напевно».

Двоє підлітків тепер у лікарні. Розповідають: їхали на підбайку в сквер, втім, зненацька увігнались в автівку. Водій машини виїжджав з другорядної смуги і не пропустив двоколісний.

Даниїл Тюрін, постраждалий водій: «Шок… Я хотів підвестися, а встаю тільки на одну ногу і бачу свою другу праву ногу. Її одразу відірвало, на місці. Я не відчув взагалі, що з ногою щось трапилося. Я побачив, коли вже ліг. Я пам’ятаю все до моменту, я думав, мені ще мотоцикл прилетить. Я на зустрічну смугу вилетів, мій другий пасажир вилетів на узбіччя».

Через тиждень після аварії хлопець переживає фантомний біль. Відчуває п’ятку, пальці та ніби може ними ворушити.

Даниїл Тюрін, постраждалий водій: «Мені наснився сон, що зі мною вже було таке. Років зо два тому, може три, точно не пам’ятаю. Я вже забув, виходить. І в той момент, коли я опинився в цій ситуації, я чітко все згадав, по секундах. Виходить, віщий сон…»

Разом з Даниїлом був його друг. Хлопчина відбувся переломом ноги, втім, його чекає тривала реабілітація.

Даниїл Вовк, постраждалий пасажир: «У голові темрява, прийшов до тями вже на тратуарі. Дивлюся на друга — там у нього взагалі все погано. Спочатку біль не відчув, спробував навіть підвестися, але не вийшло».

Стан хлопців нині стабільний. Медики кажуть, загрози їхнім життям немає. Втім, наслідки травм важкі.

Олександр, лікар-хірург: «В одного хлопця була травматична ампутація правої стопи на рівні гомілки, нижньої третини гомілки. У другого хлопця перелом правої великогомілкової кістки. Стан дітей при надходженні був важкий за рахунок отриманої травми. На жаль, врятувати кінцівку не було можливості, ткані були розплющені, пошкоджені судини та нерви».

Поліція відкрила кримінальне провадження. Водію легковика оголосили підозру, нині він під домашнім арештом. Даниїл нині чекає, коли йому встановлять протез. Каже, за кермо мотоцикла більше не сяде. З часом наважиться хіба на автівку.