У Дніпрі в будинках ОСББ/ЖБК виконали вже 215 ремонтів за програмою співфінансування, це більше половини цьогорічних заявок

Дніпро продовжує активно ремонтувати будинки ОСББ та ЖБК за програмою співфінансування. Муніципальна програма розроблена за ініціативи міського голови Бориса Філатова. Мешканці можуть за 25% від вартості відремонтувати свій будинок. 75% коштів надає місто. 

Дніпро — чи не єдине місто в Україні, де на програму співфінансування будинків ОСББ/ЖБК з міського бюджету виділяють більше ніж 50 млн грн. За 2023 рік департамент з питань самоорганізації населення міськради прийняв у роботу 406 заявок на ремонти за програмою співфінансування. На сьогодні вже виконано 215 різних видів ремонтів. У роботі нині 191 заявка. Прийняття заявок на проведення ремонтних робіт у наступному році триває до 30 вересня. 

Один із таких будинків, де роботи вже виконані — це ОСББ «ЄКАТЕРИНОСЛАВСЬКИЙ»  (просп. Д. Яворницького, 20). Тут замінили жорстку покрівлю на 4 під?їздах. 

«Голова цього ОСББ подала заявку на програму співфінансування, а саме усунення аварійної ситуації на покрівлі будинку. Йдеться про під’їзди № 7, 9, 10 та 11. Взяли заявку у роботу, провели дефектування і, власне, виконали згаданий ремонт. Підрядник зробив роботи якісно. Гарантія на них — 36 місяців», — прокоментував  директор департаменту з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради Святослав Ткаченко, який 17 вересня чергує по місту. 

Голова цього будинку ОСББ Наталія Абрамова розповідає: «Будинок побудований на початку 50-х років минулого століття. Звісно, покрівля вже потребувала ремонту. Звернулися до профільного департаменту мерії, аби нам зробили аварійні ділянки даху. Урешті – все виконали. Мешканці задоволені. Це не перша наша участь у програмі. Раніше на інших під’їздах вже замінили покрівлю, у котельні — систему водопостачання. У планах ще замінити покрівлю на інших під’їздах будинку. Це дороговартісні ремонти. Своїми силами ми б не впорались. Тому дуже добре, що місто допомагає робити ремонти у будинках». 

Щодо капітального ремонту ліфтів за програмою співфінансування, то для мешканців він буде зроблений лише за 10% від суми.  В ОСББ «Кольська 19» ( вул. Кремінна, 19) закінчили капітальний ремонт ліфтового обладнання, якому було 38 років. 

«Під час капремонту у першому під?їзді встановили нову кабіну з відповідним обладнанням. А в другому — нову італійську лебідку, станцію керування ліфтом, двигун», – зазначив Святослав Ткаченко. 

Голова правління згаданого ОСББ Леонід Мушкет додає: «Будинку вже 38 років, відповідно і ліфтам теж. Вони вже часто виходили з ладу. Усі роботи, які подали на капітальний ремонт ліфтового обладнання за програмою співфінансування, нам виконали. Мешканці задоволені і вдячні!».