У Дніпрі врятували пораненого собаку: пес Бургер через 10 місяців повернувся до власника

Цей мужній песик пережив страшні обстріли, поранення, евакуацію з Донеччини до Дніпра та 7 складних операцій за понад півроку. Але тепер все добре, Бургер одужав і нарешті зустрівся з люблячою родиною. Повідомляє сайт «Наше Місто» з посиланням на 11 канал.

Власник пса Володимир розповідає, що коли родина їхала з Догнеччини через постійні обстріли, Бургера знайти не вдалося. Мабуть переляканий пес десь ховався.

«Вдома його не було, десь бігав. Адже постріли, вибухи… Після того я вже не міг туди поїхати», – бідкається Володимир.

Як з’ясувалось, пес потрапив під обстріл окупантів, а згодом його знайшли українські військові серед завалів. У Бургера було тяжке наскрізне поранення щелепи.

«Переламані щелепи, пробитий язик… Мені казали, не мучись сам і не муч тварину», – згадує військовослужбовець – рятівник пса.
Але військові Бургера не кинули на призволяще. І навіть під обстрілами обробляли рани. До Дніпра собаку відвіз військовий капелан.

У Дніпрі ветеринарні лікарі понад пів року рятували пораненого пса. Вони збирали щелепу собаки по шматочках. За цей час було зроблено сім складних операцій, більш того, спеціально Бургера виготовили апарат зовнішньої фіксації.

«Це саморобний пристрій, який полегшує заживлення. Щелепа зазвичай зростається близько трьох місяців», – каже ветеринарна лікарка Тетяна Мехеда.
Днями Бургера, який вже нарешті одужав, забрав справжній власник.

Родина дякує медикам за порятунок. Тепер Бургер їде до тимчового прихистку на Дніпроптеровщині, але сім’я впевнена, вони обов’язково повернуться до рідного села на Донеччині.