У Дніпрі збільшилась кількість хворих на COVID-19: де можна вакцинуватись

В Дніпрі спостерігається стійке зростання випадків захворювання на COVID-19. За минулий тиждень зареєстровано 495 нових випадків, серед яких 90% – дорослі. Незважаючи на це, вакцинація залишається найефективнішим способом запобігти захворюванню та його ускладненням, – пише «Наше Місто» з посиланням на прес-службу міськради.

В Україні, зокрема і у Дніпрі, стрімко зростає кількість хворих на коронавірус. Тому люди знову повертаються до найбільш ефективного способу боротьби з недугою – вакцинації.

Сьогодні, виконуючи обов’язки чергового по місту, заступниця директора департаменту охорони здоров’я населення Дніпровської міськради, Тетяна Прибиток, відвідала один з пунктів вакцинації.

За її словами, наразі у Дніпрі працюють 12 пунктів вакцинації, де мешканці можуть зробити щеплення.

«У Дніпрі діє 12 пунктів вакцинації. Черг наразі ніде немає. Це додаткова причина зробити щеплення зараз. Усі міські заклади охорони здоровʼя мають договори із Національною службою здоровʼя України і надають медичну допомогу пацієнтам із коронавірусною хворобою безкоштовно. Усі вони оснащені відповідним медичним обладнанням та мають генератори. Заклади постійно оновлюють запаси медикаментів, засобів індивідуального захисту», — зазначила Тетяна Прибиток.

Лікарі запевняють, що люди, які страждають на хронічні хвороби, мають онкологічні діагнози, зайву вагу або працюють в умовах тісного контакту з великою кількістю людей, знаходяться в особливій групі ризику. Саме тому їм вкрай важливо вакцинуватися.

Згідно з останніми рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я, для забезпечення надійного захисту від хвороби рекомендується первинна вакцинація та повторні щеплення кожні 6 і 11 місяців.

Переглянути список пунктів щеплень та центрів масової вакцинації можна за посиланням.

Окрім того, під час інспектування чергова по місту Тетяна Прибиток також оглянула укриття закладу, в якому зараз триває поточний ремонт. Роботи почались у травні 2024 року.

«Ремонт передбачає облаштування стін, підлоги та стелі, упорядкування внутрішніх мереж опалення, водопостачання та каналізації. Також заміну освітлення, облаштування санвузла для маломобільних груп населення, встановлення пандуса та улаштування сходів в укриття», — підсумувала чергова.