В Україні максимально знизили прохідний бал для вступу до медуніверситетів

Кабінет міністрів значно знизив мінімальний прохідний бал ЗНО для вступу до медичних вишів. Тепер для того, щоб стати студентом-медиком достатньо набрати лише 100 балів. Про це повідомляє Горсовет.

Зазначимо, що частина експертів розкритикувала таке рішення. Зокрема Співзасновник Українського центру охорони здоров'я Павло Ковтонюк написав на своїй сторінці у Фейсбук, що таким чином країна йде до того, що через 7-10 років українців лікуватимуть некомпетентні лікарі.

За данними Павла Ковтонюка, до 2018 року у медичних університетах прохідними вважались 130 балів - й це теж був не найвищій показник серед вишів. Тому експерт вважає, що через це до медичних вишів вступали ті, хто не міг вступити на інші спеціальності. А тепер бал зменшили ще майже на чверть.

Зворотня селекція. Місце порятунку для найгірших. Закінчувалося все самі знаєте якою якістю нашої медицини. Тепер це не 130. Це 100, пише він.

Абітурієнтам, які хочуть навчатися на медиків, потрібно набрати, як мінімум 180 балів на іспиті, вважає Ковтонюк.

150 - це були мінімальні, компромісні вимоги. А 100 балів - це відкрити двері до медуніверситетів будь-якому бездарю, - пише він. 

Раніше ми писали, як 44-річний "студент" з Дніпра не доїхав до Словаччини.