В Україні розпочався епідемічний сезон холери: у МОЗ розповіли, чим небезпечна хвороба та як вберегтися
З 1 червня в Україні розпочався сезон холери, що несе за собою ризик поширення інфекції. Холера – це гостре інфекційне захворювання, яке передається через забруднену воду, їжу або побутові контакти. Зараження відбувається фекально-оральним шляхом, коли збудник (бактерія Vibrio cholerae) потрапляє в організм людини з їжею або водою, що містить фекалії інфікованої особи. Про це повідомляє «Наше місто» з посиланням на пресслужбу Міністерства охорони здоров’я.
Попри те, що хвороба може вразити в будь-яку пору року, від 1 червня до 1 жовтня починається посилена небезпечна.
Щоб уникнути захворювання на холеру, дотримуйтеся простих правил:
Не купуйте продукти харчування, зокрема рибу, у місцях стихійної торгівлі.
Не купайтеся та не ловіть рибу у забруднених водоймах.
Дотримуйтеся особистої гігієни, ретельно мийте руки перед їжею, після відвідування туалету та вулиці.
Вживайте чисту воду, бажано бутильовану. Кип’ятіння води вбиває холерні вібріони вже через 1 хвилину.
Перед вживанням мийте овочі і фрукти чистою водою та обробляйте окропом.
Ретельно готуйте їжу, проварюйте чи просмажуйте продукти перед вживанням.
При своєчасно розпочатому лікуванні нетяжка форма холери закінчується повним одужанням. Дотримання профілактичних заходів допоможе захистити себе та своїх близьких від цієї небезпечної інфекції.