В Україні заборонили примусове стягнення боргів за комуналку

Верховна Рада України заборонила примусове стягнення боргів за комунальні послуги із фізосіб на час війни, передає Gorsovet.

Так, Рада заборонила на період дії військового стану примусове виконання рішень щодо стягнення з фізичних осіб заборгованості за житлово-комунальні послуги. За цей законопроект №7531 свої голоси віддали 312 депутатів.

Зокрема, норма поширюється на послуги у територіальних громадах, розташованих у районах проведення військових (бойових) дій або які перебувають або перебували у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) відповідно до переліку, затвердженого наказом Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, або стягнення за житлово-комунальні послуги здійснюється щодо нерухомого майна, яке є місцем постійного проживання такої фізичної особи та знищено чи пошкоджено внаслідок військових (бойових) дій.

Слід зазначити, що раніше положення стосувалися лише підприємств оборонно-промислового комплексу, органів військового управління, військових частин, вишів, установ та організацій ЗСУ.

Раніше ми писали, Я ніколи не думав, що стільки людей підтримають нашу ініціативу: мер Дніпра про відкритий лист до Президента на відновлення громадянства Корбана.

#ART_наступ: унікальні книги за символічну ціну.