Варвари 21 сторіччя: у Дніпропетровській області рибалки знищують черепах (Фото)

На березі ставка у Старозаводському, поблизу Нікополя, помітили купу черепашинихх кісточок. Місцеві бʼють на сполох через винищення тварин. Люди вважають, що їх знищують рибалки, бо черепахи заважають їм ловити рибу, заплутуються у сітках, повідомляє сайт «Наше місто» з посиланням на допис у соцмережах Олександра Павлова.

«Як ви гадаєте що це у мене в руці: іграшкові кегельки, деталі Лего, чи якісь запчастини?  Так, майже запчастини – це кісточки з лапок черепах, яких десятками вбили наші люди, просто тому що вони їм заважали ловити рибу на ставку. Бо ті кляті черепахи мають нахабство чіплятися на гачки, заплутуватись у  риболовних сітках. Їх масово вбивають рибалки с особливою жорстокістю: розриваючи черепахам рота раді копійчаного гачка, відрізаючи голови, розтрощуючи панцирі», – розповів чоловік.
Він додав, що раніше був свідком такого варварства і в інших регіонах України, зокрема, у Черкаській області.

«Минулого року подібне я бачив на Черкащині, де місцеві рибалки спалюють черепах живцем у очереті, де ті ховаються. Ту жахливу картину, де у попелі десятками лежать мертві тварини з випученими очима, відкритим у німому крику роті, зі скрюченими, обгорілими кінцівками, важко забути», – додав Олександр Павлов.