Вчитель з Дніпра увійшов до топ-10 найкращих викладачів України

Ярослав Федько викладає фізику у 136 тій гімназії Дніпра. Чоловік починав свій професійний шлях, як інженер медичного обладнання в одній із профільних компаній. Здобутий там досвід Ярослав Юрійович  наразі використовує у своїх уроках, пише «Наше місто».

Чоловік каже, його методика персоналізація і гейміфікація. Це коли через гру діти дізнаються про фізику. Нудні завдання стають захоплюючими, уникаєме — бажаним, а складне — простим.

Ще Ярослав Федько робить акцент на персоналізацію учнів. Намагається давати завдання на тому рівні, на якому вони  можуть гарно продемонструвати свої знання.

Із своєю методикою викладання  Ярослав Федько вже не раз брав участь у різноманітних професійних конкурсах. У лютому поточного року став кращим вчителем фізики Дніпропетровщини, обійшовши тоді близько 40 своїх колег.

Наразі чоловік увійшов у десятку  кращих викладачів України за версією Global Teacher Prize Ukraine. Мета цієї премії – наголосити на важливості вчительської професії. Цьогоріч в конкурсі взяли участь більше трьох тисяч освітян. Із цього числа після незалежної оцінки і вибрали зіркову десятку фіналістів.

Детальніше дивіться у нашому сюжеті.

 

За матеріалами Наше Місто.