Вражаюча історія бойової медикині з Дніпропетровщини

Бойовий медик бригади з Дніпропетровщини Карина стала на захист України усвідомлено. Це сталося після того, коли у вересні 2022-го у боях безвісти зник її батько. Дівчина тоді навчалася на останньому курсі медичного коледжу. Отримавши диплом, вона одразу підписала контракт з ЗСУ, розповідає “Наше місто” із посиланням на інформацію від 108-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.

Карина пішла по стопах батька, який пішов на фронт  добровольцем у перші дні війни.  Молода захисниця України служить бойовим медиком в 108-й бригаді ТрО. У березні 2024-го Карина отримала важке поранення, потрапивши під ворожий обстріл.

Шостого березня, увечері ми вже трохи від’їхали від позиції, як в нашу машину влучив російський ПТУР,- Машина загорілася. Вибуховою хвилею хлопців викинуло з машини, а я залишилась. Потім мене витягнули і евакуювали, – згадує Карина.
Дівчина каже, що в той момент думала лише про те, щоб вижити, адже все тіло нестерпно боліло і пекло. Тоді бійчиня отримала сорок відсотків опіків тіла. 

Потім були багатомісячне лікування та реабілітація в Україні та за кордоном. Побратими весь час підтримували і добрими словами, і безліччю подарунків. Після лікування та відпустки, відмовившись покинути службу, відважна дівчина повернулася в свій батальйон.

Тут мої хлопці! Я не можу їх покинути. Хай я зараз не зможу ходити на позиції, але тут я зможу допомогти всім, – пояснює бойовий медик.
Каріна продовжує захищати Україну. Вона мріє стати хірургом і навіть зараз продовжує заочне навчання.

За матеріалами Наше Місто.