Як Дніпро акумулює ресурси й допомагає переселенцям

Дніпро – одне із міст України, яке з початком повномасштабного вторгнення прийняло найбільшу кількість переселенців. Наше місто стало не лише новою домівкою для майже 200 тисяч українців, а й потужним розподільчим гуманітарним хабом. Місцева влада Дніпра мобілізувала ресурси та надає допомогу всім, хто цього потребує. Детальніше про підтримку ВПО читайте в матеріалі “Нашого міста”.

Почали все з початку: історії ВПО, які знайшли прихисток у Дніпрі

У Дніпрі з березня 2024 року внутрішньо переміщеним особам надаються набори продуктів харчування, придбані коштом міста. Отримати їх мають право ВПО, які зареєструвалися у Дніпрі після 24 лютого 2022 року та проживають у гуртожитках. Мова йде про людей похилого віку, осіб з інвалідністю, матерів з дітьми, недієздатних осіб та дітей віком від 3 до 18 років.

– Особи, які перемістилися до Дніпра та вперше звернулися для отримання довідки ВПО, проживають в місцях тимчасового компактного проживання та не належать до зазначених категорій, отримують набір продуктів харчування одноразово, – повідомила Юлія Крохмаль, завідувачка сектору соціального захисту ВПО управління у справах ветеранів та ВПО департаменту соцполітики ДМР. – Також продуктові набори отримують особи з-поміж ВПО, які перебувають у складних життєвих обставинах та отримують соціальні послуги Дніпровського міського центру соціальних служб.


 ВПО отримують продуктові набори у Дніпрі


До набору входять готові перші та другі страви з м’ясом, консерви, галети, чай, кава, цукор, мед, джем та вермішель. 

– Для отримання таких продуктових наборів особи вищезазначених категорій мають звернутися до УСЗН за місцем проживання. Потрібно написати заяву і надати паспорт, довідку ВПО та свідоцтво про народження дітей, – додала Юлія Крохмаль.

Продовження та інші Новини Дніпра читайте за посиланням.