Як дніпрянки успішно розвивають свої бізнеси під час війни

dasha-voter-1536x1023

Попри війну та всілякі негаразди, дніпровські бізнесмени не поставили життя «на паузу» і продовжують успішно працювати. Саме Дніпро, який впевнено став найважливішим національним логістичним, виробничим, медичним хабом, за останній час увійшов до ТОП-10 міст-лідерів за кількістю відкритих нових бізнесів. Про найбільш успішних підприємців, які відкрили свої справи  останнім часом, нагадає «Наше місто».

Любов до кави надихнула Ірину Камбур відкрити кафе

kambur-foto (1)

Декілька років тому Ірина навіть не мріяла, що стане бізнесвумен. Випускниця фізтеху ДНУ. Бізнесом раніше не займалася. Розумна, симпатична дівчина сподівалась на звичайне жіноче щастя. Наша землячка його отримала.Та люблячій дружині та матері хотілось розвиватися.

– Все почалося ще 2021-го, коли я була вагітна, – розповідає дівчина. – Якось дізналася про нову спеціальність в Арт Коледжі – менеджмент соціокультурної діяльності. Подумала трохи і вирішила піти повчитися. Зацікавилася! Але тут почалася велика війна, і я ненадовго поїхала до Німеччини. Це справді був важкий період. Одна із дитиною. Звісно, тягнуло додому.  З часом повернулася в Україну, де дізналася, що держава дає гранти на розвиток власної справи. Вирішила подати заявку.
Порадившись із чоловіком, Ірина Камбур вирішила відкрити кафе. Чому саме кафе, а не, наприклад, салон краси?

– Дуже давно мріяла про маленьку кав’ярню, – посміхається бізнес-леді. – Сама обожнюю каву. Це моє велике кохання! Коли затвердили грант, дуже швидко визначилась із місцем. Не минуло й двох тижнів, як ріелтер запропонував невелике приміщення на вулиці Моссаковського. Зайшли із чоловіком, подивилися. Все влаштувало!
Нове кафе отримало назву «22» – символічна точка відліку після фатальної трагічної дати 2022-го. Зазначимо, що  власне кафе дівчина перетворила на маленький рай серед міста. Екзотичні рослини, оригінальний декор з колібрі, що пурхають, навіть картина, написана самою Іриною.

– Наразі продовжую працювати, – каже бізнесвумен. – Звісно, свої труднощі та проблеми є. Але вірю у краще. У мене все добре, росте син. Для повного щастя не вистачає тільки Перемоги!

Блогерка-підприємниця Дар’я Пазюк вважає, що у складні часи працювати навіть легше

daria-pazniuk-voter-1536x1023

Дніпровську блогерку знають у всій країні як Бабу Дашу. Ще б пак!  Її аудиторія півмільйона підписників. Спочатку блог Дар’ї задумувався, як висміювання стосунків покупців і продавців, але згодом переріс у більш цікавий формат. Зараз користувачі соцмереж охоче діляться з нею життєвими історіями, а Баба Даша перетворює їх на яскраві мініатюри.

Та не одним інстаграмом живе наша землячка. Не дарма ж кажуть, що талановиті люди талановиті у всьому. Зокрема, неабиякі здібності інстаграмерка виявила у бізнесі. Разом з чоловіком Олександром вони відкрили магазин у Дніпрі. І продовжують працювати під час повномасштабного вторгнення. Як це вдається?

– У складні часи є навіть певні переваги, – каже Дар’я Пазюк. – Коли все добре буває проблематично орендувати приміщення, знайти гарних працівників. А ось, саме коли складно, коли багато хто виїхав за кордон, це зробити легше. Можна рвонути вперед. Ми і рвонули! Бо навіть у війну людям потрібні трусики, шкарпетки. Спочатку косметика взагалі не продавалась. Але шампуні, миючі засоби завжди мають попит. Коли виникли проблеми з електрикою терміново стали потрібні ліхтарики, повербанки. Почали завозити те, що людям найбільш необхідне.

Блогерка- підприємиця зауважила, що з початком великої війни виникли складнощі з новими постачальниками. Особливо з українськими. Бо ж до того брали деякі товари з росії та білорусі.Зрозуміло, довелось від них відмовлятися. Але згодом проблему вирішили. Постачальників знайшли. Як справи йдуть зараз?

– Працюємо! – відповідає Дар’я. – Наразі дівчата прокинулися. Зрозуміли, що життя продовжується. Вони бажають бути гарними та привабливими. Сьогодні і зараз! Бо завтра може і не настати. Купують косметику, піжамки тощо.

Продовження на сайті "Наше Місто".