Як навчальні заклади Дніпра працюють під час війни: що треба знати батькам (Відео)

Як навчальні заклади працюють в Дніпрі та області. Що треба знати батькам майбутніх першачків, тих, хто закінчує 4-й та 9-й клас та випускникам шкіл. Про це стало відомо під час брифінгу в Дніропетровській обласній військовій адміністрації, передає Горсовет.

Під час воєнного стану освітній процес у школах Дніпра організовано за дистанційною формою навчання. Наразі до онлайн-уроків долучились близько 70% школярів, а це 63 779 учнів. 

«До закладів освіти Дніпра приєднались 3 050 учнів-переселенців. З них станом на 27 квітня 358 учнів 9-х класів та 283 учні 11-х класів. Ми зараховуємо таких учнів за заявою батьків у більш зручний для них час – ми не відмовляємо.

Також важливо їм видати своєчасно документи про освіту, то ми проводимо відповідні заходи», – зазначила заступниця начальника управління освіти департаменту гуманітарної політики ДМР Олена Яковенко.

За її словами, вчителі проводять уроки у форматі відеоконференцій. А ще надсилають дітям матеріали для самостійного опрацювання. Найактивніші учні початкових класів. Долучаються до уроків, виконують завдання. Надзвичайно свідомі випускники і загалом старшокласники. Розуміють, наскільки важливо здобувати знання.

Щодо прийому дітей до першого класу, то наразі Міністерство освіти і науки України рекомендує провести процедуру зарахування без жеребкування. Крім цього, якщо кількість заяв на зарахування до першого класу перевищує планову загальну кількість місць у перших класах, то керівники повинні вжити необхідних заходів, аби учням було де навчатись. 

«Зарахування дітей до закладу освіти здійснюється до початку навчального року.  Якщо документи на зарахування до 1 класу подають переселенці, але вони не зареєстровані в Дніпрі, то заклад освіти сприяє реєстрації і не відмовляє у прийомі документів», – додала Олена Яковенко. 

Продовжується і прийом дітей до дитячих садочків. Процедуру проводять онлайн.  Першочергово зараховують дітей пільгових категорій. Їх приблизно 20% від загальної кількості. Для дошкільнят наразі проводять також дистанційне навчання, для цього департамент гуманітарної політики ДМР створив групу у фейсбуці «SMART-освіта».  

Також Олена Яковенко звернула увагу про те, що коли під час уроку лунає сигнал тривога, заняття припиняєтся. Діти разом з батьками мають пройти в укриття. Безпека дітей - понад усе!

Усі подробиці про навчальний процес детальніше у відео. 

Нагадаємо, раніше ми писали Ракети вдарили по Запоріжжю: постраждали 5 людей, 12 будівель В Нацполіції України розповіли, як подати заявку на пошук людей, які зникли безвісти (Інструкція)