Як працює реабілітаційне відділення у дитячій лікарні Дніпра

У дев’ятимісячного Тимофійчика, пацієнта реабілітаційного відділення однієї з дитячих лікарень Дніпра, спостерігалися порушення рухового розвитку. Хлопчик не міг самостійно сидіти й не повзав, тому сім’я звернулася по допомогу до міської дитячої лікарні. На її базі майже рік тому після масштабної реконструкції відкрилося надсучасне відділення реабілітації. За 10 місяців там допомогли повернутися до активного життя сотням маленьких пацієнтів, повідомляє «Наше місто».

 «У сина є відхилення рухового розвитку. Йому зараз 9 місяців, він не сидів самостійно й не повзав. Нам порекомендували цю лікарню. Тут дуже приємні лікарі, одразу знайшли контакт з Тимофійчиком. Завдяки програмі лікування у нас вже неабиякий прогрес. Тимофій може самостійно сидіти. Найбільше уподобав басейн», – розповіла мама Вікторія.
У хлопчика значно покращився баланс під час сидіння вже за тиждень лікування. Проте поки що залишається проблема з правою ручкою, над відновленням функціонування якої лікарі активно працюють.

«Узагалі ми можемо комплексно надавати індивідуальну допомогу в одній будівлі. Це – сучасний дитячий реабілітаційний комплекс. Тут є стаціонар, де можуть перебувати мами із дітьми під час реабілітаційного періоду. Обладнано кабінети фізіотерапії, є басейн. Також є кабінети ерготерапії. Функціонує кабінет надання індивідуальної психологічної допомоги тощо. Найголовніше – ми лікуємо наших найменших пацієнтів в ігровій формі», — підсумувала Ірина, фізична терапевтка.
Лікарня щодня приймає близько 50 дітей, починаючи з новонароджених і до 18 років. Медичний персонал підкреслює, що реабілітація проходить у сучасному комплексі, де створено всі необхідні умови для лікування в ігровій формі.

 

За матеріалами Наше Місто.