Захищав Україну від загарбників: у Нікополі провели в останню путь загиблого Героя

Безжалісна війна забирає життя відважних захисників, синів та дочок України, які стоять на захисті країни для збереження нашого мирного майбутнього. У Нікопольський міській раді повідомили трагічну новину – на війні загинув військовий Данило Кольцов, – пише «Наше Місто».

Життя хороброго захисника обірвалося 7 травня поблизу села Діброва Сєвєродонецького району Луганської області внаслідок ворожого обстрілу. Чоловік якийсь час вважався зниклим безвісти. Але пізніше його вдалося ідентифікувати за допомогою експертизи ДНК.

Данило з юних років йшов шляхом батька, обравши для себе професію металурга. Закінчивши Нікопольський металургійний коледж у 2019 році, він розпочав роботу на Нікопольському заводі феросплавів. Проте у 2019 році його призвали на строкову військову службу.

Після демобілізації Данило повернувся на завод, де продовжив працювати горновим. Його колеги згадують його як відповідального, працьовитого та цілеспрямованого працівника, який завжди прагнув до нових знань та вмінь.

З початком повномасштабної війни у 2022 році Данило, не вагаючись, вирушив на фронт, щоб захищати свою Батьківщину. Він вступив до лав Національної гвардії України, де згодом перейшов до бойового підрозділу спеціального призначення.

На передовій Данило продемонстрував свою хоробрість та бойову майстерність. Він не лише мужньо виконував бойові завдання на найгарячіших ділянках фронту, але й постійно вдосконалювався, закінчивши школу розвідки та опанувавши професію оператора дрона.

За свої зразкові дії та відвагу Данило був неодноразово відзначений нагородами різного рівня, а також мав нагородну зброю.

Після закінчення війни він планував продовжити службу з захисту України в лавах СБУ. Проте, трагічна загибель від ворожого снаряду обірвала його життя та плани.