Знову не змогли допомогти людям: у Запорізькій області зірвався гуманітарний коридор

кориа

Триває сімнадцята доба героїчного протистояння підрозділів Сил оборони України на Запорізькому напрямку й Українського народу. 

Військові та мешканці Запорізького краю у взаємодії з поліцією, ДСНС, підрозділами  Сил оборони України та владою міста Запоріжжя стримують масований наступ окупаційних військ. На даний час ситуація без суттєвих змін, але ворог продовжує активно застосовувати артилерію, танки, гранатомети та міномети.

Щодо об’єднаного гуманітарного конвою за маршрутом Енергодар-Токмак-Пологи – він був зупинений у Василівці та утримувався окупантами тривалий час. Якщо до Енергодару врешті-решт його пропустили, то по маршруту Токмак-Пологи – ні. Тож гуманітарний конвой був змушений розвернутися і повернутися назад. При підході до населеного пункту Кам’янське у результаті обстрілу з боку окупаційних військ був знищений автомобільний міст через річку, через що рух став неможливим.

На кожному блок-пості окупанти насильно вилучали харчові продукти, одяг, предмети особистої гігієни, повідомив голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

Просто мразі без совісті та честі не дають допомогти людям. Це вже п'ята спроба відправити гумконвой до Маріуполя.

При спробі обійти зірваний міст, конвой зіштовхнувся з  бойовою позицією  російських військ, які не пропустили його. На цей момент гуманітарний конвой зупинився в районі Кам’янського. Проводяться спроби евакуації людей у пішому порядку. 

Інший гуманітарний конвой, що вирушив до Маріуполя, на всьому шляху слідування, який контролюється російськими військами, на кожному блок-посту до населеного пункту Токмак розкрадався російськими окупантами, які насильно вилучали продукти харчування, одяг, предмети особистої гігієни. У Токмаку російський патруль взяв конвой під супровід і станом на 18:00 було відмічено проходження головою колони населеного пункту Зеленівка в Приморському районі в напрямку Бердянська. 

На сьогодні дії окупантів супроводжуються численними випадками важких злочинів проти мирного населення. Так, за інформацією ГУ Національної поліції у Запорізькій області, 6 березня 2022 року, на автодорозі між селами Нестерянка та Мирне Оріхівського району російський військовий танк переїхав автомобіль марки «Таврія». Внаслідок цього нелюдського злочину загинули двоє дорослих чоловіка та неповнолітній хлопчик, який згорів в палаючій автівці.  

Нагадаємо, раніше ми писали В Мелітополі окупанти поставили свого мера