Петро Порошенко: "Ми рухаємо Україну в Європу"

Петро Порошенко: "Ми рухаємо Україну в Європу"

У Дніпрі Європейська Солідарність презентувала кандидатів в депутати на майбутніх місцевих виборах. Лідер політичної сили Петро Порошенко в інтерв*ю ЗМІ Дніпра відповів на актуальні питання, що хвилюють суспільство

Про кандидатів від ЄС на місцевих виборах у Дніпрі:

- У команді ЄС, що йде на вибори до місцевих рад - Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський, який очолював 95-ю бригаду, був у найскладніших точках під час АТО/ООС. Він йде першим номером списку ЄС до обласної ради. Михайло - народний депутат, людина з європейською освітою, досвідчений політик.

На посаду міського голови Дніпра від ЄС йде Тетяна Ричкова - волонтер, яка разом з чоловіком з 2014 р. допомагала Українській армії. У 2016 р. дніпряни обрали її народним депутатом. Вона була одним з найкращих парламентарів у ВР минулого скликання.

Пишаюся тим, що саме велика кількість волонтерів, добровольців - дніпрян, яким Таня допомагала - вийшли з ініціативою, щоб саме її Європейська Солідарність висунула на посаду міського голови Дніпра.

Петро Порошенко, лідер ЄС:

"Об'єднанная наших місцевих осередків з потужною фракцією ЄС в Раді - це запорука нашої ефективноъ діяльності"

Про можливий реванш проросійських сил та здачу владою інтересів держави

- Реванш вже почався! Дякую тим патріотам, хто встановлює "червоної лінії" для нинішньої влади. Влада каже - треба припинили стріляти. Навіть заборонили українським воїнам, що знаходяться під ворожим вогнем, стріляти у відповідь. Інакше - штраф. Ми підвищували грошове забезпечення військових, а вони збираються їх штрафувати! Це означає виставити людей на смерть. Неприпустимо, щоб постраждали наші люди!

Петро Порошенко, лідер Європейської Солідарності:

- Реакція влади на критику - звинуватити в усьому Порошенка, звинуватити місцеве самоврядування і Філатова, відмовитись від місцевих виборів”

Про досягнення Європейської Солідарності:

- Європейська Солідарність об'єднує волонтерів, ветеранів, військових, і не тільки. Наша політична сила пишається тим, що ми були авторами низки найважливіших реформ: децентралізації, реформи державних закупівель, створення антикорупційної інфраструктури. Ми робимо ключову річ - рухаємо Україну до Європейського Союзу.

В нас було два ключові пріоритети: ми створили нову Українську армію і успішно запустили децентралізацію.

Децентралізація авторства Порошенка - це владні повноваження: ми передали їх громадам, ї вони вирішують на свій розсуд. Нагадаю, децентралізація збільшила бюджети розвитку громад у 5-7 (!) разів, а по окремих громадах Дніпропетровської області - навіть у 20 разів.

Про помилки та провали нинішньої влади

- Тільки вони прийшли до влади - почалося падіння економіки - ще у листопаді-грудні, задовго до пандемії. При цьому вони забрали гроші Українського культурного фонду, українського кіновиробництва, бібліотечної справи, Нової української школи - забрали в усіх напрямків гуманітарного розвитку.

А ще у - витягли гроші з кишень у громад! Вони забрали гроші у вас, шановні дніпряни, поки що - 2 млрд грн. Забрали з Фонду регіонального розвитку. Скоротили кошти на місцеве самоврядування та соціальні програми. Бо такі їх пріоритети - люди їм не потрібні.

А куди спрямували? Закупили медикаменти для лікарень? Ні! Вони після початку пандемії розпродали за безцінь маски, що зберігалися на складах. У березні вони поклали економіку, зруйнувавши весь дрібний бізнес - закрили крамнички, кафе, перукарні. Ніякої компенсації підприємцям не запропонували. Проте хапали людей, які виходили на свіже повітря у парки.

Натомість я і моя команда запропонували допомогу лікарням: привезли 150 тисяч захисних костюмів, яких не було ніде, налагодили їх виробництво в Україні. Закупили нові апарати штучної вентиляції легенів, завезли сучасні мобільні рентген-апарати. І надалі будемо робити все, щоб захистити людей та лікарів.

Влада не скористалася паузою у 4 місяці. Вони не підготували лікарні. Зараз людям із запаленням легенів масово відмовляють у шпиталізації. А коли Україна вийшла на друге місце за кількістю смертей у Європі, влада каже: “Ми не знаємо, що робити далі. Не знаємо, як зупинити пандемию”.

Проте влада спрямувала кошти з “коронавірусного фонду” на корупційне дорожнє будівництво, де ціна за погонний кілометр на 40% вища, аніж було раніше, за роботи моєї команди. Це - відкати, пряма корупція. Вони набивають собі кишені під час пандемії і під час війни.

Єдина потужна сила, яка протистоїть цьому - Європейська Солідарність, справжній "парламентський спецназ". Тільки ми захистили процеси децентралізації та видатки на цю сферу, тільки ми будемо захищати український інтерес проти дій влади.

Ми усі маємо об'єднатися, щоб захистити Україну, і в першу тут - у Дніпрі та в Дніпропетровській області

За матеріалами видання "НМ"