Борис Філатов розповів, чи збирається він до Верховної Ради

Борис Філатов розповів, чи збирається він до Верховної Ради

Міський голова Дніпра Борис Філатов розповів, чи можливе його повернення у Верховну Раду.

Міський голова Дніпра Борис Філатов розповів, чи можливе його повернення у Верховну Раду. Про це він сказав в рамках інтерв’ю порталу «ЧЕСНО».

— Чи плануєте восени балотуватися до Верховної Ради?

— Мені там робити нічого. Я точно не планую. Не бачив жодного мера, який би хотів до Верховної Ради. Але давайте залишимо інтригу. Я зрозумів за час своєї роботи, що у місцевого самоврядування в ВР має бути потужне лобі. Бо перед кожним бюджетом нас хочуть пограбувати. Причому це не тому, що знущаються політично, або Петро Олексійович роздає якісь команди. Просто будь-який бюджет – це предмет торгу.

У нас, наприклад, бюджетом від Дніпра займається депутатМаксим КурячийіІван Іванович Куліченко– колишній мер. Обидва шановні депутати, в різних комітетах. Приймається бюджет, я дивлюся, а у нас "дірка" в 150 мільйонів гривень в результаті пільги для "Укрзалізниці". Я їм дзвоню, як це сталося. А вони кажуть, що не помітили. Хтось у бюджет заніс одну правку в дві цифри – вніс пільгу по землі для "Укрзалізниці". І "УЗ" її отримала, а в результаті у нас дірка в 150 млн грн! І про це, навіть люди, які займалися підготовкою бюджету, не знають!

Коли ми говоримо, що має бути лобі, – це моє щире переконання, а в якому вигляді це лобі буде – незрозуміло. Буде це партія мера з іншими мерами, чи це буде представництво десь іще. Але я хочу, щоб голос місцевого самоврядування почули у вищому законодавчому органі.

Повне інтерв’ю читайте тут.